Tuesday, January 03, 2012

50 upset 50 Happy..part 1

Obviously title tuk entry kali ini adalah...rojak

Macam yang aku bagitau dalam entry sebelum ni...aku sangat excited dan tak sabar tuk New Year..celebrate dgn kawan2..tengok bunga api.. but no.. satu pun x dapat...instead..aku pun tgk wayang yg start few minutes lepas masuk tahun baru..dan panggung itu (VIVA) which sejuk tahap eskimo yang membawak ke semput lalu demam..member2 sume lari ke singapore n penang..i envy them..but nk wat caner..takde rezeki nk bejalan

but every cloud has silver lining..

6 JAN yang ditunggu-tunggu telah tiba..aku cakap banyak kali kat JEEJAN masa dia lepak KL sebelum tu.. 6 JAN..ALL OUT..ta kesah la termuntah telempuk tepi jalan skali pun..leh la berangan jadi model video klip Black Eye Peas.. party animal katanya.. *matilah binatang..

but as FUN as that day is..

i cant help but to mention the highlite of the day is the drama between my friends.. ITIK n ANGEL.. nama sebenar dirahsiakan.. i know at least one of them goin to read this entry..but what the hell..sorry sesangat..i already tweet "Bagi atas" kat twitter..but this will be the lastt thing i do to help both of you...love me or hate me..

ITIK dan ANGEL..adalah sahabat baik yang baik pada suatu ketika dahulu..but a year ago something bad happen..they stop talking to each other..(i know one of them cube memujuk tetapi gagal) they stopped talking to each other..selama setahun..

Follow me at twitter GabbySylar

Iklan sial..

Siang tu after having a little talk with KENIT aku wat group kat BB called 'Lempuk for itik'..

It's Itiks birthday.. so i want to do something.. we want to do something..KITORUNK NAK KETEMUKAN ITIK dan ANGEL..and salah satu sebab kitorunk buat mcm ni is because

THEY MISS EACH OTHER..YOU GUYS..MISSED EACH OTHER..

so thats why WE..ur friends have to intefere and do something..so if we being pushy (sorry) its because it was ur birthday and YOU GUYS MISSED each other..infact ANGEL sendiri pernah tweet nak buat surprise party untuk ITIK..tetapi masih berkecil hati..

Anyway idea bukak group dalam BBM tu tak berapa nak membantu..sebab bila kita bukak group yang diduduki oleh Wan Maimunah..Khatijah Tan...Norlia Ghani dan beberapa ahli Maharaja Lawak...topik utama leh jadi topik ketepi.. kimak seseko..

KENIT yang asalnya kata nak pi beli kek..TAK JADI sebab tak dapat keluar dari Gua Batu Caves sebab di kelilingi ular2 tedung..dan dirintangi tempurung2 kelapa pecah di sekelilingnya..(dah kenapa aku ni)..

Aku pulak stuck kat kedai..memang takleh tinggal..kalau tinggal staf aku yg ta pandai berbahasa melayu tu akan menakutkan cust2 aku dengan bahasa2 ungka ayam monyet dan sebagainya...dalam sibuk2 tengok kawan2 berpuaka di group LFL..aku berbbm dengan ITIK..itik kata.."I MISS THE PERSON WHO GIVE ME THE RAINBOW CAKE"...

cina kat cc ni tapau babi masuk cc ke..bau bangkai siyal..pukimak haram mcm nak baling pc sebelah ni ke kepala dia..babi haram..

Anyway...bila lemang cakap camtu..i'm like okay...kalau ANGEL takde..KEK pun jadi kot...so aku BBM ANGEL..mano nak dapek kek tu..(mcm2 slang la dalam ni) ANGEL sgt membantu..dari cara dia msg dan tone suara (dia siap call kot)..she feel good bout herself kot kalau dia dapat membantu walaupun sikit...die bagi info yg sgt specific..dan beria suh aku dtg KL time tu tuk beli kek tu..sebab kebetulan die kat KL tuk repair BB die..korek punya korek..ANGEL kata kek itu ditempah 2 hari sebelum tarikh pentingnya....bummer..

anyway.. i cant go out..priorities mmg kat kedai..dlm stress2 blur..i call MELATI..*matilah melati kampong pening2 lalat... Melati kat KL..aku lega sikit..aku suh die carikkan kek tu..tapi die pun tkleh..bz with client..

So there goes the cake...in the closed shop..bodow toke cake shop tutup kedai pukul 6..kaya sangatlah keturunan kau..

So berbalik la aku memujuk member2 lain..suruh dorunk pujuk ANGEL..menghadirkan diri ke Parti ITIK..kelas sgt aku..pegang tali memainkan jari jemari pastu kawan2 jadi N'SYNC..nyanyi bye bye bye..(omg saya tidak mabuk..saya taktau kenapa saya merepek)

Muahaha

-___-".. anyway..percubaannya gagal..ANGEL tidak bersedia..tho dalam hati aku sangat yakin ANGEL akan muncul di saat2 akhir..aku sangat yakin camana tah ANGEL tgh bersiap kat umah KEPUK untuk datang ke parti ITIK..*matilah kepuk siapa? tataw..hik..

*sambil tambah "part 1" di sebelah tajuk besar di atas..

Dah lewat malam giler..nak pic parti yang banyak hantu tu?..tunggu lah part 2..pakcik tak larat...nak balik tido..

kuku dah panjang ni-Out

2 comments:

achik ezam said...

bengong sangat citer tak habis..rasa macam nak pukul penulis belog ini!!!!

[Y]..Just [Y] said...

bwekkk..pukul arr..bwekkkk