Sunday, February 22, 2009

Last Week Kan..

Dah lama tk carut kan?..hik..nvm

Pakcik pi KLCC...dah berzaman rasanya...aku tak pergi sana...so..pada suatu hari yang panas terik..aku gigihkan diri pi KLCC..ikutkan aku benci bejalan dlm panas terik ni..lebih2 lagi balik dari langkawi ari tu...kulit aku terus hitam kata FUZZ...panas tul kat Langkawi ari tu..Tapi aku tk update pun aku pi langkawi kan?..malas kekdahnya...Christmas eve kat JB..The Zone...New Year kat Melaka...Jalan2 kat Langkawi...pegi Port Dickson dah mcm pegi swimming pool Bandar Tun Razak je..kerap semacam...:P..

Anyway..kalau rajin..aku post skek2 pic2 aku di sana...aku nak edit pic2 aku mcm Josh[Y] buat tu..combine banyak2..tapi tak reti..takpe slow2 aku belajar...

Anyway...sampai jer KLCC...lepas smoke sambil2 tgk orang depan Dome tu...baru aku round2 kat dalam jap..tgk latest fashion...tgk fesyen adik2 skang...NO!..haha..me not fashionistas...ko pecaya ke aku tgk fashion..last time aku betul2 bagi perhatian kat bende2 ni..bila lepak ngan MELL..dier mmg gile shopping...dan minat fesyen...walaupun kadang2 masuk kanan keluar kiri bila die start membebel pasal bende2 ni..ada gak la yg masuk siiikiit2 jak..

Ekceli kalau KLCC..satu tempat jer kuar kepala..KINOKUNIYA..hik..yeah...aku suke lepak situ..aku bukan la macam adik2 yang membayangkan diri mereka adalah elite lagi educated..yang IMAH letak dekat nombo 3 dalam entry KLASIFIKASI ADIK-ADIK...cakap sikit punya gah..tapi masuk2..ko lepak dekat section magazine..carik GALAXY..VOGUE..ELLE.."MEN'S MAG"...puh lees la..kedai mamak pun ada kalau takat mag macam tu...bese aku kalau lepak KINO...kalau bukan section komik..*matike me!?..lol..Comic2 tu tak ada kat kedai mamak ok..and NO..bukan Doraemon..bukan Shin Chan..bukan Detektif Conan...atau komik2 yang seMANGA dengannya...aku minat MARVEL..hukhuk...

Owh ye..kalau bukan section komik..aku suke section Horror...Fantasy..Thriller...walaupun aku bukan jenis yang fokus biler membaca..aku jugak membaca sambil belajar...time kt sekolah..tak belajar..mcm ni la jadinya..dah 26 baru terkial-kial nk belajar english kan..hah gasaklah ko Y..




Masa kat KINO ari tu...aku tertarik kat buku ni...mmg aku dah tgk sumer season..kecuali yg HEROES:Fugitive tu kan...Buku ni dier ceritakan..waktu HIRO NAKAMURA..selamatkan GF dier CHARLIE..dlm season 1 kan die tak tunjuk apa yg HIRO buat 6 bulan sebelum CHARLIE mati kene bunuh ngan SYLAR..so buku ni explain sumernye ar...but since kepala aku dah penuh ngan pekataan2 baru..yang buat kepala aku lost sikit..(tapi takda la sampai tk paham jalan cerita kan)..so aku lipat je muka surat tu..dgn harapan next time aku datang..buku tu masih ada..lol..*dorunk takkan trace cap jari kan?... -__-"


Sempat..

Sebelum datang KLCC ari tu..aku sempat cal PENYEK..kot2 dier leh join aku...dier kata lepas die lik keje leh ar...so sementara tunggu die ni la aku lepak KINO...Lepas aku dah tanda buku yang aku baca tu..aku lepak kat tepi DOME tu lagi...tengok2 orang..memang suker tengok2 orang aku ni...apa orang kata ek?...er observe?...

Sempat jugak sorang tour guide ni..Mr.Tanaka (baju biru)..mintak tolong aku dgn dier punya taklimat..die tanya aku apa lagi yang best kat KLCC ni...lepas aku cakap apa yg ada kat KLCC ni..die translate lak kat japanese2 tu...lepas tu aku plak dipaksa berucap..mewakili rakyat2 Malaysia..bagitau dorang..apa lagi dorunk boleh buat selain shopping2 kat KLCC ni...bukan pose2 kaya tapi papa kat restoran2 kaki lima tu..kalau yang betul2 kaya tu takpe la..*matila pakcik...sempat jugak pakcik ajar dak2 muda merangkap kawan baru skek2 pekataan2 UFM kat dorunk...mcm Hansuari/Jantuak/Tarkir/Cindai.. dan yg paling femes.. "MOTIF?"..

Sila berhenti teruja...sebab cerita di atas adalah rekaan (angan-angan) semata-mata..*larikkkkkkkkkkk...haha..mmg lawak le kalau korunk percaya...bak kata RATU KEPOK..

"Kadang-kadang tak masuk"

Tengah syok duk diam2..tgk2 orang..tiba2 aku tgk sekeliling aku jepun..kiri kanan depan belakang..sume japanese...pakcik mimpi kene jajah ke?..owh tidak...dorunk pelancong rupanya..so slow2 pakcik blah sambil senyum2 ye-awak-leh-amik-tempat-duduk-saya... -__-"

PENYEK sms...suh datang times square..sebab dier turun kt situ...aku pun setuju je..dah puas kot tengok2 KLCC ni...kecuali buku HEROES tu je yg tk habis baca..tapi takpe la..leh gak jalan2 tgk orang kat Bukit Bintang and snappy happy life..*matile kak IMAN..(apa khabar die ek)..anyway...patutnye kejap jer dri KLCC ke BB..tapi since dah lama tk berjalan agaknya..aku ingat2 lupe jalan nak ke BB..sempat gak la sesat lite2...basah gak la t-shirt aku bejalan..ngan panasnye lagik...anyway...here's some pic i would 2 share with u guys..yang dah lama tak bejalan ke tempat2 macam ni...tapi kalau adik2 yang dah biasa tu diam2 sudah..aku tau ler tempat2 macam ni rumah ke-2 korang kan.. -__-"

Masa baru sampai PAVILLION/GayVILLION ni..aku tenampak model2 mat saleh ni...jorjes ya amat..nak paparazzi dri depan segan...so snap ajer la dri belakang..terlintas gak..ANTM season baru..ada buat kat Malaysia ke?..Malaysia ni ala2 Milan or Paris ke?..macam tk caya je..designer pun 5 6 kerat..itu pun dari 5 6 org..sorang dua je yang berbakat..yang lain?..over the top..tapi kosong...lebih ruffles je..tapi hampagas...anyway..kaki2 dorunk ya ampun...panjang2 bersih..bebas dari satu sen...Kaki2 macam dorunk ni la..yang ponen2 pegeant berhempas pulas bercukup berciklon untuk mencantikkan kaki masing2...harus ar LKY gak yang paling berjaya dengan kaki dier..Killer Legs ek?..

Ado?..*matila pakcik kene kill ngan legs tu..

Next!!..

Yezza...lokasi penggambaran feveret adik2 semua...hik..aku tengok myspace..FB..kalau adik2 tak membayangkan diri mereka membuat photoshoot untuk Guys 4 Men Next Top Model..sambil memberikan gaya2 haute couture...memang tak sah...owh yer..korunk tau kan pasal G4M Next Top Model tu...aku tak sangka plak bende tu masih ada...last time aku tgk..masih ada..sume posing2 sakan...hazabnya toksah cerita la...but hey...Gay is about having fun kan..so be it...aku nak kasi link..tapi dah lupe..sorry...


Masa lalu kt sini..aku tengok gak..kalau2 ada muka2 yg aku kenal ke..mcm Ratu Kepok ke..KIE ke..Yucky ke..eh..ke Yaki..tah le..anyway...ni pun antara tempat2 yang popular gak dikalangan you-know-who kan...berbekalkan Lappy dan cermin mata hitam..walaupun di malam hari...membayangkan diri mereka berada di malibu dengan beach pants..tiada yang lebih grand dari mereka2 ini...KayEllians..*matilah alien...legends in their own mind...

lepas tengok2 orang kat GayVILLION..pakcik pun teruskan perjalanan ke TS tapi lalu BB dulu lah kan...Kaki dah menjerit..mintak nak lepak...

Sedih semacam tgk Bintang Walk..dah ler Starbucks tutup...Planet Hollywood plak..tah renovation ke...for sale ke..aku pun tktau...konpius sekejap...biar betul...takleh terima tul aku kalau Planet tutup...Kenny Rogers pun tutup..Kl Plaza plak..dah saling tak tumpah macam Puteri Park kat area umah aku tu...hidup segan..mati tak mau pulak...yang tak tahan tu kan...

DOME kat LOT 10 melopongg beb..sumer dah pindah kt PAVI kah?..macam tu lah adek2..*matila adek2 jugak yg kena...dah takda lagi dah..wajah2 seperti Viviana..Effy..Petanda..."Mat susly chaser"...Gold digger.. dan juga bini2 kaya yg menghabiskan masa dengan blogging..*matilah pakcik...aku leh pelik semacam plak...dulu BB walk meriah..macam2 event..macam2 manusia..dri yang kaya nak mampus (Tapi tak happy)..dan yang miskin (Tapi happy)...Dari Dome sampai ke San Fransisco Coffee tu..melopong je..owh ye..jangan kata aku pergi salah timing ok..it's weekend... -__-" Anyway...lepas penat berjalan..sampai jugak aku ke Times Square...kalau kat TS plak..aku lepak BORDERS je..sambil tunggu PENYEK cal..

Comic heavenn~..huhu..Bila dah jumpa tempat komik mcm ni..kepala pakcik tk pikir lain..X-MEN sajork la jawabnya...hik..leka pun leka gak masa baca komik ni..tapi pala ni tetap pikir..mana si PENYEK ni tak sampai2...janji 6.30..sekali tgk jam..nak kat kul 8...hati dah panas dah..walaupun tempat tu ada air-cond...slow2 aku bangun..Kaki aku makin meraung..dah mula penat...kuar dri kul 2..santak ke 8 malam..banyak bejalan kaki lak tu...Baru je nak cal PENYEK...die cal..tanya aku kat mana..die kata dah lama sampai..tapi terlupe pasal aku..die pi jumpa kawan dier yg lain jap...pakcik dah mula hangin..penat2 ni senang je naik angin..tapi agaknya nak marah pun penat agaknya time tu..so diamkan aja...

Dia ajak pi bowling...ergh..NO..tapi aku ikut gak...sampai2 kt tpt bowling tu..lane penuh..ada orang bertanding time tu..phew...lega..aku dah penat sgt..sampai malas dah nk snap2 time tu..nk snap2 ngan die mcm aku imagine/plan sebelum jumpa die pun dah tkde mood dah..tekak haus..pastu nk balik..tu je...PENYEK dtg bawak BF die time tu..ngan kawan dorunk sorunk...Plu Bot..40 ke atas cmtu..*noya~...lepas tak jadi men bowling tu..PENYEK ajak minum2...tapi sebelum tu kene teman die carik lampu bilik dulu..ya ampun..time teman die carik kedai lampu tu la yang paling menyeksakan..dah ler susah nak jumpa...pastu berjam-jam plak...dalam kedai tu...aku sampai bersila je kat kaki lima time tu penat sgt...dalam kepala..aku pikir nak suh Mr.Underadar je jemput aku dri LRT..sebab tk larat nk jalan kaki time tu...

Lepas 2 3 jam yg rasa mcm 2 3 tahun...kitorunk pun pi minum

ALHAMDULILLAH...haha..mrasa sirap limau ngan ais kosong pas tu..ya ampun leganya...tinggal kaki jer yg sakit..dan badan yg penat..tapi mood dah ok dah...PENYEK ajak lepak umah die..tapi of kos la aku tolak...kepala pikir nak balik je...

Dalam pukul 11.30 kot..baru la pakcik sampai umah..terbongkang....mcm paus penat berhijrah... -__-"

Sakit gigi-Out

6 comments:

Josh[Y] said...

penuh aksi riang .

favourite of post : "mcm paus penat berjirah".

love you bie.

[Y]..Just [Y] said...

cehhhh tetap nk ejek..haha bluekss

Josh[Y] said...

ejek apernyer.

suka la.

=.="

Isis Natasha said...

hahaha kitew suke entry nie
tapi akdang kadang kite pnu ada also akt starbuck gayvillion tue occay
and

PLS, aksi aksi manjew laki bini dalam bilik nah!
geli akuew nak mebaca nyew

**larik!!

[Y]..Just [Y] said...

Haha..sowi ISIS..*larik dukung joshy masuk bilik..

.anakBISAYA. said...
This comment has been removed by the author.