Sunday, October 31, 2010

My Moms Reunion...

23 OKTOBER 2010..

Sebulan sebelum tarikh tu lagi MAK aku dah pesan yang die nak semua anak-anak die menghadiri Majlis perjumpaan semula geng-geng PULAPOL die..

yeap..MAK aku sebenarnya bekas polis...tapi die jadi polis tak lama...dier berhenti masa umur aku 14 tahun kot...sebab nak bukak bisnes sendiri...infact masa die bertugas pun die giler berniaga...Bag..Baju..Makanan...natural businesswoman...minat yang dah lama...KECUALI MEMASAK..haha..yeap..masakan mak aku sedap tau..tapi die sebenarnya paling tak suka masak...infact die cerita dulu..masa AYAH aku nak risik mak...arwah nenek aku siap warning...jangan suruh atau harap mak aku masak...sbb MAK aku pemalas bab masak...memang la mak aku masak lepas dorunk kahwen..tapi korunk tau tak tiap kali die memasak ada yang kena maki?..haha..TETAPI...selain dari masak...almost semua bende die leh buat..Menjahit...banking...jual beli umah...planning...bisnes...thanks to Arwah nenek ar...

wow..kalau citer pasal mak mmg tak abis kot...

Anyway..die yang plan Reunion ni...i dont know how she did...but die dapat kumpul balik 70 orang kawan die kat PULAPOL dulu..."plus" their family...so i imagine majlis tu mesti meriah...

Mak suh berkumpul kat umah dalam kul 6 masa tu..but orang dalam dunia fesyen kan.they have this habit yang macam tak boleh dibuang...

LAMBAT.. *padahal diri sendiri takleh urus masa ni..haha

MELL yang leh tahan kamceng ngan MAK aku pun dijemput..since he was invited..aku cadang pergi dengan MELL je time tu...dalam kul 7.50 camtu baru kitorunk gerak ke

RESTORAN INTAI-INTAI, AMPANG, HULU KELANG...




Picture taken from FOODPOI.COM as you can see...

Malas nak snap2..sah2 leh google jer pic kat atas ni...hik...anyway...meriah jugak la...happy seeing my mom happy...dan dibawah ni..gambar dari majlis reunion tersebut..








Mak aku cakap..."mak nak sumer nanti buat reunion ngan kawan2 lama balik..pakai internet..bukak facebook..mak tgk macam2 cara org carik kawan2 skang..mak pakai telefon jer"..mampu?...

Dia tak tau...kitorunk jangankan Facebook...TAGGED..MYSPACE..FRIENDSTER...BLOG..sumer ado..underestimate nauu..haha..*matila carut mak sendiri...

Nak tgk 2012-out

2 comments:

ezam said...

hahahha kelas mak ko ni gab....

i'm shin... i'm inesen said...

mabeles~
gigih~
usaha pasti jaya~