Monday, January 19, 2009

...

ei..tertekannya aku..
.
.
.
.
.
.
udah2 le Y..
Penguin bukan sekor..
.
.
.
haish...ok2..take a deep breath..
.
.
.
.
.
.
.phew~~...
.
.
.
mulakan idup baru..
.
.
.
Bismillahirrahmanirrahim..

Sunday, January 18, 2009

Ulasan Juara Lagu..

Huhu...

Lagi 10 minit je...AJL akan bermula...aku nk try wat giler...ala2 update LIVE dri....er..rumah je..sambil menonton AJL..

Dari YM sampai ke FACEBOOK...sana sini..orang brag dekat dorunk punya status..

"Tak saba nk tengok AJL malam ni"
"Yayy dapat tiket AJL"
"Nak shopping untuk AJL malam ni"
"On the way ke Bukit Jalil for AJL...jgn mare"

Ergh...annoying pulak...nak2...yang brag pasal AJL ni sume...PLU je... -_-"

Event adik2...

"Ko tak pi tengok ke Y"...tanya member kat YM..

"Kat umah sudeyh..view lebih lawa...bunyik lebih puas hati..aku mana ada teropong nak tgk dri jauh..."

Anyway..berita dah habis..AJL nk mula...AZIE ngan YUS ni mana? tataw...aku dah goreng kopok siap2 ni..ala2 tgk tv sambil mengunyah...aha...bentat alert...

Wow..dorunk mulakan dengan STOMPING DANCE...tingat plak citer Stomp The Yard...yup3..cool..me like it...and choosing ONE NATION EMCEES for the opening..definitely the right thing to do...coz i like it fresh n hot!..wow..5 minit pertama yang grand..me love it..

Cheryl Samad..Ally n FBI...org lama dalam dunia pengacaraan...let's just hope...dorunk tak bosankan aku malam ni...tgk FBI pun..aku tk sedap hati...haha..motip?..sebab dier cakap good night masa event baru nk start ke?..:P..anyway...segmen untuk warga Palestine tu pun aku ske...melaram...melaram jugak...jgn lupe org kt sana...ni tidak...rambut ko tk cantik nk pi AJL pun..macam masalah dunia...koser...

Sape AIMAN?...penulis lagu pun PLU...ala2 FAZLI ZAINAL ngan HAZAMI tgk.."welcome to the club uols"...hik...cute..

9.14pm..FUZZ da balik...tinggal AZIE n YUS je...

Owh FBI...he just can't stop with his lame jokes...

Macam Entry AJL dulu2..pakcik ingatkan di sini ye..Ulasan2 berikut..bukanlah ulasan profesional...just komen pakcik sebagai penonton sahaja...

SOFAZ-BUKAN DI SINI
Hik...tayss kat AMIR...n I LOVE THIS SONG...Suara Amir seksi tak korunk rasa...aku rasa seksi sgt sore die...romantik..gentle..*motip komen kelaut ni?!...anyway...bila dorunk start nyanyi sama2 je...ergh...it like they're all over the place...the falsetto thingy that he got it going on..does not work for me lah...lepas tu sumer mcm sepah2 aku tgk..anyway..not good enuff...still love this song tho...

AIZAT-LAGU KITA
Is he on crack or sumthin?...ye...pakcik jeles dier kurus..ergh...Anyway..cute la lencana "NO WAR" dier tu...konsep2 less is more...blazer ngan t-shirt tie printed..so cute lah..lovely song..cute singer...pakcik terhibur...ade ke audience dlm tu yg terharu sampai berair mata ek...(yg tgk dekat2 lah)...pakcik terharu..tkde la sampai berair mata....but it did touch my heart...

AIMAN-DUSTA BERKALANG
Again...siapa AIMAN?..*matila ignorance....so theatrical dier punya opening...so cheesy the costume and so thick the make-up...sapa mak ayam ko nok...taste plak bottom ni..*matilah pakcik...Aiyoh..die buat dance step ke tu...pls...dont do that..kite tau costume awak heavy..kaki pun tk larat nk angkat..cian die...anyway...pakcik terhibur...cilakak FBI..."penyanyi pertama yg bawak penari"..hik..*bangga kak ani.. -_-"

FAIZAL TAHIR-CUBA
Aiyoh...everybody's feveret lah ini..strong song..strong singer...silent gimik lagi ek..hik...aku taktau plak die leh main gitar...matila ADUKA tknk kalah nk perdengarkan sore gak...laki bini dah mula menonton...sambil tekak2..kang aku hentak pala sesekor ngan laptop baru tau...Betul ke bunyik gitar ni dri gitar dier nih?...rambut extension tu harus la dri JOEHANJ..*larik..anyway...BERDENTUM...tk saba tunggu lagu lagi satu...FAIZAL TAHIR RULES la..

ESTRANGED-YANG PERNAH
Hoho..aku suke lagu2 dorunk...aku yakin lagu ni bagi saingan sengit kat FAIZAL TAHIR...RICH mmg meletup kalau nyanyi live...cool props n gimic...rock on dude...merembes tgk drummer die btw..:P...omg...did i just see RICH punya kulit kepala...FUZZ's syndrom kah...Save ur hair RICH..Save your world...anyway...show dorunk mmg GEMPAK...hopefully menang...

Ally carut hidung FBI...loll..amek obat..

YUS n AZIE dah sampai...

AYU-HANYA DI MERCU
Cantik mekap..Suke tgk rambut die...Sore puas hati...aku maafkan la dress die yang buatkan aku teringat kat ikan bakar tu...tiba2 YUS tanya.."Sapa sini suka AYU?"...aku cakap..."bole la..tapi lagu die mmg aku ske"..Yus tak suka sgt..sebab attitude dier masa kat OIAM dulu...kunyah chewing gum masa kene kritik ngan juri..sgt annoying...anyway..persembahan die mmg smooth la..me like it...kecuali biler penari dier angkat die...tolonglah konsep julang menjulang ni...cukuplah KAK ANI sorang...Tuah AYU nampak di rambut kata ALLY...aku tau die nak sebut gigi sebab die leh terdiam jap..memikirkan effectnye kalau dier carut gigi AYU..

ZAHID n HELIZA-DOA DALAM LAGU
Rasa mcm nak menari dgr lagu ni...in other words i love this song lah...MAWI bz beromen...so ZAHID jadi pengganti (kenapa ZAHID??)...mata HELIZA still memukau...10X cantik dri EKIN ngan INA NAIM...not that aku suggest die kawin mawi la kan...sedap lagi lagu ni dri lagu AIMAN tadi...sib baik tk pakai costume merapu..

FAIZAL TAHIR-SAMPAI SYURGA
Instead kelam kabut tukar baju kat belakang...apa kata tuka atas stage terus..kreatif..memang kreatif...HE IS SO FULL OF IDEAS..n energy...suara die tk terjejas pun dek gangguan2 tu...effect kipas mmg tak tahan..sentap TYRA BANKS..haha...Aiyak..ada sorunk cute dlm koir tu..OMG..PERSEMBAHAN TERBAIK...FAIZAL TAHIR DEFINITELY RULES..

SPIDER-BILA NAK SAKSI
Lagu ni sedap...tapi tah...aku tk expect dorunk menang pun..AJL full of surprise kan..tak hairan la kalau dorunk menang...sempoi.....all the way...boring...nampak mcm dah give up siang2 pun ada..

STACY-AKU STACY
Kecik-kecil cili padi...peribahasa yg paling sesuai untuk STACY...aku tk tgk show die masa separuh akhir ari tu..infact aku tgk tgk sumer pertandingan separuh akhir AJL..:P...yg pasti ramai yang puji kemahiran STACY yang boleh menyanyi sambil menari...kalau Indonesia bangga ngan AGNES MONICA...Aku sebagai warganegara MALAYSIA..Bangga ada STACY...*skema ke..anyway...show dier..PERGHHHHHH..kalau aku ada kat situ mmg aku sujuddd kt situ jugak...walaupun ada 3 4 saat tu ala2 cheerleader-ish...Vokal die mmg meletup...sengit la AJL kali ni...

ZIANA ZAIN-DINGIN
Haha...takut sikit nk taip apa2..sebab kak ZIANA mmg idola adik2 dn akak2...Baju HATTA DOLMAT ke tu?...if not..he/she's definitely tiru HATTA..hik...kalau dlm AJL sebelum ni...ZIANA bese bagi 100%...aku rasa kali ni die bagi 150% sebab mmg lebih powerful dri biasa...dier sorang je orang lama dalam AJL ni kan?..but still give it like "BAMM!!"..kata org..it's all about he voice lah...Love u kak ZIANA..

Wah..KAK ADIBAH NOOR jadik juri...mintak2 taste kite sama...bley...

MEET UNCLE HUSSEIN-LAGU UNTUKMU
Huaaa aku suker lagu ni...tiap kali dgr..mesti teringat hp aku yang hilang...sebab aku pakai ringtone lagu ni je..tk penah tuka...tak jemu...FRESH memanjang...did he just scream...:P..mcm tk perlu sgt..smart gile mekap badut tu..ngan suit plak tu..me like it..SO ENERGETIC...i love energy show...energy show katanya........maksud aku persembahan bertenaga la...MELETUP...I Love It..betul ke dier skandal ngan nyah?..kelas FIBIE..eh...

FARAWAHIDA-PERSOALAN CINTA
Another KAK ANI...konsep Gong Xi Fa Cai...napa aku tk penah dgr lagu ni....sedap gak...n she give it none the less..suke bunyik biola cina tu...Nak ang pauuuuu..eh..:P

ELYANA-KALIS RINDU
Aku suke SEMUA lagu ELYANA yg baru2 ni...bukan yg lagu yg masa mula2 baru naik dulu yg orang samakan die ngan ZIANA ZAIN...Freshing sgt...wah..konsep broadway kah...alhamdulillah die dah pandai pakai kasut...cukup la sorang je JOSS STONE...motip rambut die ngan AYU OIAM bih kurang sama...lamanya die duduk..lumpuh ke...hik..gurau je...pakcik terhibur...tapi..rasanya tk menang pun...em..

eh habis dah?..rasa mcm sekejap je masa berlalu...anyway..puas hati la ngan sume..

Iklan...sap okok sat...

WAHHHH SIAPA WADA ni..aku rasa korunk kenal kot..FUZZ pun kenal..aku je leh tak tau...talented lil girl lah..tapi sekejap nye...:(..Mana datang budak2 ni?...

HAQIEM?..FUZZ kata dri program Bintang Kecil...tak pernah tgk la..cutenye dah HAQIEM nih...hehehehe...Vokal Jamal Abdillah mmg tak lapuk dek hujan...and i love him for that la..dgn drug prob die...dier still powerfull bile nyanyi..

Aiyohh pakcik kusyuk tgk next boy nyanyi sampai lupe nak tgk nama die..keji...seriusli kagum tgk budak2 nih...

O MY GOD la...persembangan selingan die...BERDENTUM GILE BABAS...sampai aku tkleh nk update...haha..I LOVE IT!!...

Aku rasa yg bawak balik award malam ni maybe...FAIZAL TAHIR..ZIANA ZAIN..MEET UNCLE HUSSEIN...HELIZAnZAHID...mengene sorang pun jadi la..sebab takleh nk "backspace" dah lepas ni..haha...

  • Persembahan Terbaik..ramalanku FAIZAL TAHIR..SAMPAI SYURGA....MENGENA...KEH3...
  • Vokal Terbaik...aku nak ZIANA ZAIN...tak kene..huhu...FAIZAL TAHIR ALSO...he deserve it lah..
  • ETNIK KREATIF...ramalan ku HELIZA n ZAHID-DOA DALAM LAGU...tak kene also...burit...FARAWAHIDA-PERSOALAN CINTA menang...
  • BALADA...ramalanku FAIZAL TAHIR-SAMPAI SYURGA...MENGENA!!!..keh2..motip aku excited smacam ni...FAIZAL TAHIR RULES BEB!!..
  • POP ROCK..ramalanku...MEET UNCLE HUSSEIN-LAGU UNTUKMU...MENGENE!!! YAYYYYY LAGU FEVERET PAKCIK..keh3...sori STACY...next year ok..
  • JUARA LAGU..ramalanku...FAIZAL TAHIR-SAMPAI SYURGA...woo..walaupun ramalanku tk kena kan...but MEET UNCLE HUSSEIN MENANG PUN AKU DAH JERIT2 DAH KT SINI...YAHOOOOOOOOOOOOOOO...I LOVE YOU MEET UNCLE HUSSEIN!!!!..THEY DESERVE IT..INDIE BAND IS IN BABY!!!!!! ROCK ON..HUWAK3..
Siut je YUS..."FAIZAL TAHIR dah siap nak menangis melutut-lutut bukak baju dah..sekali MUH menang"..

Anyway keseluruhannya...this is the best AJL ever...:)

Wednesday, January 14, 2009

...

single balik...







:(
.
.
penguin....

Monday, January 12, 2009

My Very Own First Video.....er..and second..

video

FUZZ mengumpat..


video

BIMBO flips his hair..die dah lupe rambut dier tak panjang panjang sebelum ni..LOL...yeah..sebelum ni ramput die panjang...did i mention kejungz?...aha..rebonding alert...:P

Saturday, January 10, 2009

TAG from FIFTH..

And so..a few month ago..(make that 4 month ago!)..I was tagged by 5TH

*matila intro jer dah mcm intro 5th kan..matila kene kutuk PIAH ZADORA...haha..pakcik tidak mahu lah...kene "PIAHGERIZED"...sebab tiru ayat orang...hik..

Anyway...bile aku dah layan TAG ni..maknanya aku malas nk wat entry sendiri kan...haha..paham2 sudah...janji aku tak copy paste entry orang lain masuk entry sendiri..tak pasal2 kene kutuk ngan PIAH...lagipun post entry kat 10 posting sehari..tapi takde isi plak (as if i did)..leh kene kutuk ngan KAHUNA plak...so..kalau ado...ado la..kalau nan ado...nan ado lah ye...haha..anyway..here it goes..


this tag require u to choose 10 most gorgeous picture u have in ur life

Huhu...pakcik mmg banyak gambo..tapi yg jorjes?...tak sure la pulak...nak merendah diri pun...aku dah mula menepek muka sendiri yg tah jorjes tah tidak dlm blog sendiri kan...so...terpaksa la aku perasan jorjes n mabelos sekejap..lol...*kene la upgrade perisai kalis carut aku lepas ni...*pitem...

TAG ni memerlukan 10 gamba jorjes...ok paham..tapi 5TH plak..ala2 10 pic dlm 10 kategori..atau adakah aku ala2 sekali lalu je baca..pic dier terus nampak banyak?..tataw la pulak..LOL..daripada aku meleret leret lagik...baik aku teruskan ngan pic pertama...nanti belum sampai pic pertama...korunk dah exit kan..*nangius...

Huhu..pic masa aku dgn mak aku masa umur aku 4 tahun kot kalau tak silap..dekat Flat Sri Kota..yeslah...aku kenal dulu agaknya tasik permaisuri tu..LOL...aku mmg tk jemu tgk pic ni..sebab dulu aku memang comel..aku mmg tak malu kata aku comel kalau tgk pic ni...suara jiran2..sore sedara mara..puji2 keputihlepakan kulit muka aku..mmg susah nak lupa..rambut panjang..ikal2 manja..yer...aku jorjes dulu...*matike me?..

Huhu..walaupun tang pinggul tu betul2 mengganggu kepala hatuk eh..hotak aku...aku suke pic ni..sebab aku rasa jorjes..dan classmate aku kat giatmara..*yang mostly pompuan/po'en/puki/kikilala/cikki..dorunk pun kata aku pramugara sesat..*matila pakcik!..aku dulu penah belaja menjahit kat GiatMara kg baru...6 bulan je...time ni je aku pakai leklok skek..time lain..ngan cap buruk..t-shirt lusuh dan jeans...so sekali skala tgk pakcik melaram..ada yg tak kenal pakcik kat 10 saat pun ada..LOL..i mean..at that time la kan..time amik sijil...Mamat sebelah tu classmate aku...claim die str8...tapi kantoi kat blueboy lepas abis blaja kat GiatMara tu..POKEMAK sgt..

Ni lak pic aku ngan MAMA kat Teluk Chempedak..tak igt tahun berapa..ada la 2 3 tahun dulu...time aku ikut gathering bebudak YM ke Cherating...mmg belangkas dulu...dulu la..we're still friends btw...kalau yg dah lama follow blog ni..tau la MAMA ni sape...jgn mentang2 pic laut..korunk speku pun ke laut kan...

Hik..ni pic raya tahun dulu2...*yer..aku ingat2 lupa..malas nk igt tahun brapa..shadep sudah...time adik pompuan aku menunjukkan tanda2 mutasi ke arah Pengkid..Time adik laki aku menunjukkan tanda2 mutasi ke arah cikiponpon..baju melayu tu flower printed ok..*matilame!..Dan aku masa tu...mmg plu diam2 pun..wakaka..dan juge jorjes...lalaalalal

Sowi le weh.. pic ni tak la jorjes..since aku tak banyak pic jorjes..aku paste la pic2 feveret plak...kalau bukan feveret pasal jorjes pun..feveret pasal kenangan manis pun yer la dak...Me..IJAN..SAZALI (skang dah cantik nok)..MAKSUTIMAH..MAMA..AMIRA...time2 pi club..naik kereta kelisa 8 ORANG...hik..sib baik FIBIE dah tutup blog kan?..kalau tak..naya je..

Hukhuk..mintak maap la..mmg takda time lain aku rasa jorjes..melainkan time aku budak2..pic dekat Tasik Titiwangsa...kan..

Huhu..pic ni zaman2 aku ada misai..terasa jorjes bila ada org jorjes di sebelah kite..masa ni open house kat umah MAKSUTIMAH...time2 adik beradik berkumpul...time2..sume menunjukkan kepakaran melaha,mencarut,mengeji memasing..of kos la si BIMBO yang paling taknak kalah...ops..lalalalalal

Photobucket

Huhu..pic ni pun aku terasa mcm jorjes skals..sekali sekala feeling..pe salahnya kan...pic ni aku amik kt kedai..depan mesih jahit je..edit lite2..nahh...pakcik feeling...

Pic jorjes 2nd last ni plak masa MISS WORLD 2008 kot..or 7..matila pelupa betul aku neh..time kakak aku melepaskan crown tersayang...isk..kiter tumpang simpati kat kakak masa ni..isk..sabar ye kak..*lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..

Huahua..ni yg paling latest la..dan boleh dikira jorjes jugak la oleh pakcik..pic ni amik kat Tanjung Bidara ari tu...yes..aku ke sana celebrate New Year...gegeh tak..nk update..tapi malas...nanti2 lah..Thanks ADUKA for this pic..boleh terapung jugak aku ek..*matila..

Maka dengan ini..selesai sudah assigment TAG aku..macam bese aku nak TAG beberapa orang yg aku tak kenal dan orang yg aku kenal..atau orang yg aku tak pernah TAG..kot..:P..

TedBaker

LeeUK

Wai

Krull Rizal

Budak Hijau

Sekian...kalau ada sapa2 nak buat pun...selambe je..manala tau korunk tkde idea nk update blog mcm aku..keh2..aku banyak lagi stok TAG yg belum siap..kalau ada kes2 macam ni..haha..

Eh ni bukan pic jorjes nok...saja je snap..nk bagitau korunk..aku bersiaran lansung dri Opis HANANY masa ni...sementara bosan tunggu die wat keje tu..sempat update blog katanya..pakcik terasa mcm orang2 opis pulak..eceh..menaip dlm kubikel??..hik

dui~..

Ps:...Jorjes adalah hak milik setiap insan..