Sunday, October 04, 2009

Open House Lagi...

2 OKTOBER 2009 8.30 p.m

Aku lik umah..bersiap-siap..tapau baju raya..langsir yang aku jahitkan untuk AMIRA..dan tapau Kuali n Periuk besar...Kejila AMIRA suh aku bawak kuali ngan periuk naik tren..jgn harap ar kan..tapi sib baik MELL ada kereta..so selamat la muka aku dripd kene cover ngan periuk..sian AZIM (sepupu MELL) yg hanta kitorunk ke Sri Permaisuri dalam keadaan demam..BIAWAK yang janji nak datang malam tu..tak jadi datang sebab stuck kt open house kawan die pastu tk dapat kejar bas..dah lewat sangat katanya...aku tension............katanya esok pagi datang...aku ok je..tapi frust tetap frust........

12.20 a.m

Aku dah sampai di rumah MAKSU...MELL ke dapur..aku carik kamera dulu *bloggers habit...baru tolong2 skek benda lain..EPPY tolong ruang tamu..PIJUT langsir..AMIR ketua chef..aku......sana sikit..sini sikit..hahaha..tidak serajin dorunk la kesimpulannya..

Calvin kepenatan kupas lobak merah

Eppy berangan

MELL bibik
2 p.m onwards..
Silly me...and all of us kot..sume bz jadi camwhore...makanan yg macam2 jenis lagi grand..lupe nak disnap...anyway the menu for the open house is...Nasik Tomato dgn lauk-lauknya...Nasik Himpit dgn lauk-lauknya...Sate dan lauk2nya...some cake n pudings...Tiramisu 30 jam sebelum tutup pintu baru ada..sebab ED yang bawak...hahaha..home made punya..it was delicious..thanks ED...

Rumah terbuka Maksu berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah...walaupun ada antara para tetamu yang membawa sejarah2 keji..aku handle dgn pro..masuk bilik layan tenet..tu je..haha...dont ask..tapi kedatangan BIAWAK pada petang tu..(finally)..has made my day even better...hehe


Antara tetamu yang hadir..

Its been fun..and tiring..but still fun..Thanks to come pada yang hadir..hik..semoga berjumpa lagi di tahun hadapan...this would be the last open house in Cengal from MAKSUTIMAH and Family sebab InsyaAllah mereka akan berpindah ke rumah yang lain lepas ni (dengar2 Wangsa Maju)..



Raya Mode Still-Out

3 comments:

BuRn said...

memang seronok.....ermm takan makanan je yg enak2 Y..yang tueeee...takan tak sedap hahahha

[Y]..Just [Y] said...

haha yang tuee toksaah citer ar..wakakak

Afzainizam said...

Salam takzim dari kami http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/
aku pun klu disuruh bawak periuk belanga kat tren.. mampui tak akan aku bawak lah... dasar lidah bercabang si biawak tu frust lah ko...

projek open house tu kira dah berjaya disempurnakaan oleh kamu semua... kira pro gak kamu semua ni ye... nasi tomato best gak tu banyak laagi hidangan lain ye kat open house ni... ade langsir baru... tapi tunggaknya adelah ko Mr Y... thanks kongsi cerita kamu ye