Saturday, October 10, 2009

Lagi-lagi Open House..

Bila dah ujung-ujung raya ni kan.. open house memang kadang2 mendatangkan bosan..melainkan memenuhkan jadual makan.. which is Sarapan..Lunch and Dinner (jimat kos).. mmg aku tak koser nk pi open house...anyway aku bukan nak carut open house sesiapa.. just nak update pasal open house lagi.. aku rasa entry raya aku pun dah sampai tahap bosan pi open house.. *matike me?..

Anyway malam semalam..MAKSUTIMAH ajak pi umah Abang HATTA kat Sri Petaling... yup... another open house.. since open house start at 8p.m perfect time for dinner..so MAKSU ngan AMIR excited la pegi agaknya.. tak payah pijak dapur.. pastu kuar dapur bau ayam..

Aku dalam pukul 7 camtu baru gerak.. pastu jumpa MAKSUTIMAH kat Cempaka..then tunggu HERO kat setengah jam (bongok) baru die sampai..then kitorunk gerak dari Cempaka naik kereta Ariel..kawan MAKSU yang jadi driver kitorunk sumer malam tu..THANK YOU ARIEL.. :-)..

HERO yang aku dah lama giler tak jumpa.. tiba2 terserempak dalam YM.. lepas masing2 update diri masing2.. aku seloroh la.. nk ajak dia pi open house umah member kat Sri Petaling.. last2 die ok jer..dier pulak yang bersungguh-sungguh nak ikut..aku kaget jap takut MAKSU kata apa.. yer la..aku kan BIAWAK punya..still yours..always yours baby..hehe..tapi bawak HERO skali takut mengundang spekulasi macam2 jer.. -___-" but we're friends..we're cool..

EPPY yang kata nak datang pun tak datang2..konon2 nak balik rumah mandi dulu..pastu suruh tinggalkan kunci rumah la..bagi kunci kat Chan Sow Lin la..tapi habuk~.. dah la tiba2 bawak puki ke rumah..pastu dikata Girlfriend..wat aku noya sepanjang malam..ko dah main tepi kem..tepi laut..tepi tunggul..tepi motor..tiba2 bawak puki ngaku gf ko..nak kene pukul?.. -__-"

Aku lupa jap yang MAKSU kata open house aku pergi kali ni meriah ngan budak MYCHUB sampai la aku diri depan pintu aku tgk sumer kasut ngan selipar besar-besar belaka..*matila tk sedar diri kasut ngan selipar sendiri saiz 11 kan?.. -___-"

Orang lain sumer bersantap di ruang tamu berasak-asak laga-laga perut..AMIRA ngan riaknye terus masuk bilik mcm rumah sendiri..

HERO, MAKSU dan PIJUT pose2 isap rokok kat balkoni HATTA yg...dunno how to say it..mcm baru kene kemas ngan Eric Leong..ske tak ske tak ske tak! :P

Antara tetamu yang hadhiewr..

Itu open house HATTA..Ini pic open house CENGAL..untuk penghuni kondo CENGAL.. tengahari tadi..agak sedih tapi cukup syarat la..happening sekejap jer.. kul 12.30 lauk dah habis..haha..tetamu yang datang lewat tengok lauk abis..sumer muka sepesen je... seposen.. haha..too painful too watch..aku ajak MAKSU ngan AMIR blah cepat2..tak tahan sangat tgk muka2 sentap tgk makanan dah takda...they serve SATE..MEE/BIHUN SUP and NASI BERIYANI.. minum sirap selasih..sempoi..tapi jgn la sampai tak cukup next time..paling menyakitkan mata aku tgk.. stok2 Cheese2 cheezy wedges yang datang skali..bukan dorunk makan kat situ..dorunk tabuh banyak2..tutup ngan piring lagi satu..pastu bawak balik..MACAM KE GAMPANG.. dah le muka tak mesra alam..muka riak..dtg2 tapau nasik pastu balik.. -__-"

Sampai kene beratur ni..amik sate..baru pas panggang..baek punya..

Amir marah aku sebab die tak sempat cover perut..wakakakaka

Paling best bila pinggan mangkuk dah 10 tingkat atau dah nak sama tinggi ngan cengal pun takda saper nak mengangkat..dah makan tinggal..maybe ajk kat situ menjadi BABU skali kat sana..so sumer lepas tangan..anyway..mintak2 silaturrahim antara jiran2 CENGAL makin rapat la noh.. 8-|..

Iklan~.. *chabot~~..

I Hate You So Much :"(-Out

2 comments:

Afzainizam said...

salam singgah dari aku...http://firestartingautomobil.blogspot.com/
open house korang ni rupanya... bawak perut je makan-makan pastu tinggal siap tapau...aku tak lah cam tu...gilez tu kan umah orang...
aku tak kata kat kamu ye En Y tapi orang yang tapau tu.. ceh apelah..

wow sate beb secucok harga pun mau 40 sen bukannya senang beb tu je target aku bila datang open house ni... but bagi aku open house ni mengiratkan silaturahim.. yang jauh didekatkan... bagus tu murah rezeki .. yang kiata datang ni pun kira rezeki langkah kanan lah...

yup mudah mudahan silaturahim jiran2 cengal ko tu rapat tinggi harapan ko ye setinggi mangkuk 10 tingkat... mana plak ajak tu pegi nya

[Y]..Just [Y] said...

hahaha tu le pasal..silaturahim tu yang penting dalam open house ni.. bukan tapau makanan bwk balik.. hehe