Wednesday, September 09, 2009

Shelter..

Aku tengok satu movie ni...pagi tadi..lepas sahur...bertajuk Shelter..2007 punya movie..giler babas ketinggalan..Thx Biawak for downloading this movie for me...Aku suke sangat movie ni walaupun ada beberapa yang kureng skek..

Anyway..filem ni mengisahkan Zach (TREVOR WRIGHT) yang konfius..haha..itu secebis aje..Zach..a surfer..a skater..a very responsible, loving and caring uncle..Forced to give up his dream of art school..(surfer, skater, art boy..good combination there..hot3!) to take care of his nephew and his needy sister...bekerja di kedai makan..dan sekali sekala vandalise sana sini selain dri surfing dan skate..Zack yang berkawan rapat ngan Gabe dak straight anak orang kaya dari kejiranan tak berapa jauh dri rumah Zach

ZACH *ngap5

One sweet day...Shaun..Gabe's brother..returns home..try to clear his mind after breaking up with sum1..he is drawn into Zach's selflessness and talent..Aku rasa pada awalnya Zach tak berapa nak sedar perasaan die pada Shaun..dah nama pun konpius kan..tapi makin lama..Zach tak dapat tolak hakikat...yang dier selesa ngan Shaun..serasi dengan Shaun..Suka pada shaun while struggling to reconcile his own desires with the needs of his family...Its always been everyone's (PLU) fantasy la kan...tgk jantan str8 jadi PLU..hik..

Shaun

Pada awal filem ni..Zach berkapel ngan Tori..tapi hubungan mereka tak berapa nak menjadi..no chemistry maybe?..I Love the part when Zack telling Tori the only reason he wishes he wasn't gay is her...and..Tori and Gabe's reaction about Zach's little was soo cool..memahami dan open minded punya member..we should all be so lucky!..here's Gabe's Interesting line in that movie..did i tell u Gabe is much cuter than his brother Shaun?..hik

Gabe-- "I heard they give better head..they give better head don't they..they swallowed?"..."Do you think he's hot?"...sambil tunjuk kat sorunk mamat lalu kt depan tpt kerja Zach..hehe...

Gabe =P~..

Which make me think..is he..BI-CURIOUS?..but of course le..tu sume lakonan je kan...

Anyway...after few ups and down..Zach and Shaun take a time off jap...Shaun sangat penyabar...sampai la one day he decide to leave San Pedro...maybe die ingat cintanya tak berbalas...tapi die tetap bawak walkie talkie yg jadi koneksi kedua dorunk selepas handphone..hik..tapi sebelum jer die nk blah...Zach kontek die thru walkie talkie tu..rupa2nya Zach ada di situ..bersedia menerima Shaun..dan yang paling penting menerima diri sendiri dan keluar dari almari if u know what i mean..Love the part Zach n Shaun holding each others hand in front of Jeanne...

Zach..Shaun and Cody

Si Jeanne ni plak..balu anak satu...ibu pada CODY..anak sedara Zach yg sangat rapat dengan Zach sampai dier panggil Zach ayah...Jeanne is one messed up mom...aku tak kata la die jahat dalam ni...tapi bermasalah yer..her BF is a jerk...selalu mengharapkan Zach menjaga keluarganya..dan banyak lagi bende lain sumer die harapkan Zach aje..kemuncaknya Jeanne nak pindah dari situ sebab dapat kerja yg lagi baik...tapi die taknak bawak anaknya skali dan mengharapkan Zach lagik...tapi at the same time takleh terima hakikat Zach tu GAY pada awalnya..dan tidak mau anaknye CODY membesar dengan Zach dan Shaun sbb takut terpengaruh...tapi akhirnya tepaksa mengalah sbb hakikatnya...Zach ngan Shaun saja yang leh jaga CODY dgn baik..bukan dia...

Di Akhir cerita...tinggal lah Zach sebagai mak..Shaun sebagai Ayah..Cody sebagai anak..and they lived and loved happily ever after...eventho takde pekataan "I LOVE YOU" dalam movie ni..but i think they show enuff..cukup untuk penonton rasa apa yang dorunk rasa..

Owh ye..aku ada kata sumthing yg kureng skek kan tadi..aku rasa bila tgk dorunk kiss..tak cukup meyakinkan mcm mendiang Heath ledger dan Jake Gylenhall dalam Brokeback Mountain..tu saje..

Shaun..Cody..Zach and Tori



the end..hik..so watch it.. :D

3 comments:

azli said...

aku dah tenggok dah citer shelter ni... mula mula susah nak paham last tu baru aku faham.. emmm keluarga di ni bermasalah.. kakak dia pun teruk kan.. yang pasti aku suka tengok sukan luncur pantai ni.. kat malaysia ombak tak leh main.. kerja part time kat restore and minat dalam seni lukisan abstrak.. ceritakan yang anak sedara dia tak sesuai tinggal dalam bilik dia yang sempit.. dia nak ubah taraf kehidupan keluarga dia.. ape pun awek dia tu tah dia tinggalkan cam tu je... kesian beb..thanks for visit me at my blog http://firestartingautomobil.blogspot.com/

azli said...

ape pun aku suka gak kat movie ni... yup tak ade ape-ape pun cuma minat kat sukan luncur pantai tu je... hee macam main skate bord le kiranya.. tapi ade adegan tut.. tak tunjuk abis lah kan

[Y]..Just [Y] said...

hehehe...thx sebab leh appreciate movie ni AZLI..:-D