Sunday, March 08, 2009

Hantu Jeruk Perut..

Boleh tak korang abaikan title tu..hik

Di suatu malam..(yang dah nak pagi)..MELL tumbuk sambal dalam bilik ngan mat susly kesayangan die...aku kt ruang tamu..chat ngan my Baby JOCHIE MOCHIE..hik..tiba2 fuzz keluar...geledah peti sejuk..geledah kabinet...mencarik snack..(that's what i tot la)...

Belum sempat aku tanya kenapa...dier kata sakit perut...aku igt nk memerut..i was like.."whatever"...tktau plak..sakit tu serius...pastu Mr.UNDERADAR plak kuar masuk bilik buat ramuan...jamu2 untuk perut FUZZ minum...aku tengok jer..

Esoknyer tu...tgh mamai2..aku terjaga...bunyik orang datang rumah...dah la aku terbongkang tengah2 ruang tamu..depan lappy..bukak je mata..ada 3 orang..berdiri tgk aku...si AZIE..YUS..ngan AZRI..(adik si AZIE)..terbeliak biji mata aku...AZIE ngan YUS..aku ok lagik..walaupun tak selesa...ni si AZRI...tu 1st time die dtg umah tk silap...so..kekok skek...dah la gemuk..buruk plak tu..lepas tu bangun dari tido..mata bengkak..muka sembab..rambut kembang..tk tentu arah aku dibuatnya dlm keadaan mamai...

Dengan mamai2nya...aku dgr FUZZ pesan... "kalau merks kene tahan kat wad nanti..uols tolong bungkuskan dress merks 2 3 helai..sakit2 pun mesti mabelos nok" ...

Aiyo..mesti major punya mamai ni... -__-"..baju 3 helai..hmm ok..*kata Y dalam hati... bley.

Lepas tu aktiviti chatting mating..*erk.. ngan my baby pun berjalan seperti biasa...dalam tengahari cmtu kot...time aku mandi..dapat call and sms dri AZIE dan FUZZ...suh packing baju2 FUZZ sebab bapuk tu kena tahan kat wad..2 3 hari gitu..kelam kabut la aku mandi...packing baju dier...gedebak gedebuk gedebak gedebuk...telefon Josh[Y]...aku tk dpt teman die sebab kene pegi hospital...dan tunggu YUS ngan AZRI..sikit punya lama...aku ingatkan dorunk dari Hospital Ampang...rupa2nya..Hospital Kuala Lumpur...sempat masak ngan makan lagik patutnya...:P..but fine...

Sambil cuba mengupdate kan Josh[Y] what i've been doing at that moment..(tapi kadang2 lupa gak..:P sowi baby)...Aku drive ke HKL..bawak kereta manual AZRI...yg aku asik ingat auto..sebab dah terbiasa bawak auto...hehe..masuk gear tk tekan clutch...mampus... -__-"...2 3 kali gak kereta tu mati tgh jalan...sib baik YUS kata..AZRUL pun bawak mcm tu..(another AZIE punya adik)...so..tkde la rasa bongok sangat... -__-"...cukup la aku bongok sebab tak reti jalan nak pergi HKL tu...hik...masa on the way tu..aku sempat la tanya YUS...apa sakitnya si FUZZ tu...katanya Apendiks...

Sampai kat HKL...kitorunk terus carik wad 13..sebab tu yang FUZZ bagitau dlm phone time aku mandi tadi...tengok kat board tu...nama FUZZ (korunk tau tak FUZZ ni bukan nama sebenar? :P) takda...so..kitorunk masuk dlm tu..tgk katil 1..sampai 30...yang kelakar tu..aku ngan YUS..masa carik FUZZ..fokus kt kepala die yang botak lite2 tu je..LOL...tgk siapa yg botak2 gebu dan bermulut bising..haha..tapi tak jumpa..majoriti dlm wad tu..sume warga emas...ada la dalam beberapa minit..aku ingat wad ni untuk orang2 tua jer...sampai kene tanya jururawat kat situ...rupa2nya kat katil nombor 4..tadi tak nampak..sebab ada nurse berdiri sebelah dia..sambil picit2 perut die...so kitorunk tak nampak la kepala die...hik..


Wad 13..(jadi tajuk citer hantu pun bole)

Aku rasa mcm baru tadi FUZZ rungut..seluar yg dier pakai tu punya la besar sampai 3 4 orang leh masuk dlm tu...hik


AZRI, FUZZ, YUS aka AVANG YUSRY..haha

Speku punya speku...FUZZ sakit perut tu pasal makan jeruk 2 balang kat dapur tu...bukanla aku kata die perabihkan 2 balang tu..tapi mmg 2 balang kt umah tu dier makan sorunk..mmg siang sebelum dia sakit perut tu..die bantai bende tu semangkuk...memang dasar hantu jeruk purut orang tua ni...

Masa kitorunk datang ni..FUZZ dijadualkan kene operate esoknya...tapi..FUZZ pulak sik maok dioperate di sinun..(sekali sekala)..die kata nk operate kat Hosp Ampang instead...sebab die tak selesa ngan enviroment kat situ...bunyik org tua yg mengerang-ngerang sakit dlm wad tu..buat FUZZ rasa horror...apatah lagi kalau bermalam kat situ..bunyik tu akan mendatangkan rasa gerun...sampai nk pi toilet pun takut..dah la siang2 tu pun..AZRI nak masuk toilet pun takut..sebab ternampak baju kurung dalam tu...aku tanya.. "tandas perempuan ke FUZZ?" ...FUZZ kata.."tak lah..masuk je"..terus pakcik attack...

"Ko drag ke dalam ni nok?"...

Tapi yg penting AZRI tak berani masuk tandas sebab ternampak baju kurung...like duh~~~ ntah2 pesakit punya kan...hik..

Anyway...bukan tu jer...FUZZ kata..ada orang baru meninggal kat katil yang satu line dengan die...so makin kuat la niat die nk tukar hospital...i was like..."duhhh~~ dalam hospital pun kan..people died in hospital like a lot la.."..*matilah mulut..tapi cakap dalam hati jer la...anyway..lepas nurse2 kat situ kata FUZZ Boleh keluar dri situ...FUZZ pun isik borang...itupun nak tunggu borang datang...wat sakit hati...tak kisah la..maybe proses die lama sangat kot...sempat gak la..nurse2 tu duduk semeja...borak2..ketawa2...nak kata jual kuih raya...raya lama lagi..so pakcik speku dorunk jual AVON...FUZZ pulak mcm tak sabar...lama sgt ke prosesnye..so dia pergi la kt nurse2..nak tanya dorunk..Lama lagi ker?...aku sempat pesan..suh dier cakap kat nurse2 tu..."Uol jual AVON kah?..nk tgk katalog boleh?"...pastu nurse tu jawab...

"Tunggu kejap yer..saya nak SMS ni.."


.


.


.


.

What????

.


.


.


Kadang-kadang kan?..macam nak hempuk kepala die atas meja tu pun ada..tapi pakcik takleh la nk carut lebih2..nanti Mr.UNDERADAR akan memberi respon yg berapi-api..sebab die sangat protective dgn tempat kerja die...lepas tu terpaksa plak pakcik delete komen die..*larikkkk..haha..jahat tul pakcik..anyway..layanan2 macam ni..memang dah banyak kali didengar dri mulut ke mulut..masuk ke majalah..sampai ke TV..pastu dalam blog...sampai dah basi pun topik ni kan...apa2 pun..asalkan orang tua tu cepat sembuh..pihak hospital pun ada sistem die sendiri kan...kalau takat aku ni yg pernah masuk hospital sekali je..tu pun time sekolah rendah (darjah dua tak silap)...tak payah banyak songel..

Si AZRI curious..tak sakit ke dier cucuk..dan time dier cabut kat tangan FUZZ ni...aku mcm tak amik port sangat..sebab aku pun pernah kene injection kan..so aku agak..sakitnya sama je..cuma die tak cabut balik je kan....sampai la time sebelum balik tu...time nurse kuarkan bende alah ni dari tangan FUZZ..aku ngan AZRI mcam ternganga kejap...yg aku pulak ala2 loya sikit..sebab tekejut tgk..mcm mana rupa bende ni...aku igt mcm jarum2 biasa je...dah la plastik..pastu mcm tumpul je..panjang kat 2 inci setengah kot..aiyo..horror pakcik...haha...

Anyway...harap-harap kalau bukan Hospital Ampang...hospital lain jugak bersedia ( FUZZ masih memilih hospital) ngan kerenah FUZZ...kalau tak mau FUZZ naik hantu...sampai jadi HANTU JERUK PERUT...

Mana jeruk ku!!!!!

Hik..k lah..sian Josh[Y] tunggu aku update blog tak siap2..sebab sambil2 wat bende lain..ni mandi pun belum lagi...bile dier dah tarik muka mcm ni..

Lagila aku sik maok tinggalkan lappy...haha..

Dah pukul 8 malam tapi belum mandi-Out

6 comments:

Bab[Y] said...

majoriti dlm wad tu..sume warga emas...ada la dalam beberapa minit..aku ingat wad ni untuk orang2 tua jer...

hahaha............... *roflmao*


aduh,gmbr ku itu. -___-"

[Y]..Just [Y] said...

heheheheheh...

sambil tiru mimik muka die..

"What????"

.anakBISAYA. said...
This comment has been removed by the author.
Bab[Y] said...

haishhhh....:PPPPPPPPPP
papp papp papp papp..

tunggu my next postttttttt...


muahahahhahahahahhahahhahahhahah.

Anonymous said...

dah copy. will investigate further.
mr.under.radar.com

luluh2009 said...

aku pun beli jeruk mcm tu masa balik dari KB baru2 ni..matilerr..kalau umah lama leh gak aku suap kan kat Rocky..
Toilet HKL tu mmg konsep Niyang Rapik, kalau aku nk membuang pun sanggup aku g kt petronas kg baru.
Hospital Pantai tu siap ada menu...teringin nk mkn lasagna, kalau order coklat kek agak2 kakak misi tu leh masak kan tak