Monday, March 12, 2007

Sori noks..patutnyer aku publish entry ni malam semalam..tapi tak jadi sebab.....aku rasa....aku keracunan makanan kot...damn that daging la..*matila main tuduh jer..haha

..................................................................................

Hai sundelllllllsssssssssssssssssssssss salam sayangggggggg!!!!
hahaha matila feeling2 ada org melangok kan..line ADAM pulak tu..*matila kene maki dr bawah speaker..ops!

Aku takder MOOD lansung nak update blog lately ni..drama situ sana sini katanya...aku terus ignore blogspot kejap..

Been There Done That-LKY

*matila quote selingan

Tapi kenkadang tu BWS aku tak luper..fibie n imahlengok tetap tpt aku release tension..hik..uol sihat?? mcm la aku pedulik kan..haha:P..

ekceli masa taip entri ni..aku kat umah MAKSUTIMAH...lagi 15 minit jer..AF5 dah nak mula..huhu..napa yek.aura af5 mcm tak vast jer..mcm af yg dulu2..aznil pun dah nampak sgt kertu mautz..nampak sgt dier gigih renovate sana sini..but still nampak kertu..kesian..tapi takper..dier tetap pengacara nombor satu malaysia....*apa aku merepek? tataw..

K la..since........since banyak bende aku dah lepas..aku citer la skek2..apa yg patut aku update masa blog ni sunyik dulu..tapi tade mood nak update..*matila hibernasi..matila beruang kutub hik..

Brb…tgk af..

Sejam kemudian..*bley..live sgt! Haha.. banyak CANDO la peserta AF5 kali ni..Yang pompuan banyak sengau..hahrrghh tuuiihh..(tak saba tgk komen FIBIE pasal pelajar af5)

HAPPY BIRTHDAY FARA

Adik aku nombor 5...NURUL FAZIRA BT AZMAN SHAH..dosi menyambut hari lahir yg ke tiga belas....huhu..risau uol..yer la..ko taw2 la kan perangai bebudak belasan tahun skang..mcm pukimak sakan neh..aku takut la..dier terlibat ngan bebende bebukan..hari jadi dier ari tu pun ..takder la parti sakan..sambut ngan family jer...


Cantik tak subang tu uol..subang murah jer..tu pun..kalau dier tak pau..aku buat bodo jer..haha mcm ke siyall…subang n gelang..beli kat depan umah aku jer..koser nak berjalan..dan memandangkan adik aku ni cantik..yess uolss..salah ker aku puji adik aku sendiri cantik??


Pose..jgn tak pose…si fara ni..tinggi ikut mak dier..rambut dier..dr kecil sampai skang sumer org dok puji..termasuk rambut mak aku…siap ada org sound..wig ker?? Extension ker?..hik..satu family rambut ropol2 neh..tapi rambut aku gak menten hazab..mencilahh..Tapi dier gigihlahhh dok luruskan rambut..kalau tak iron..ari2 kalau takder keje..dier sikat jerr rambut dier..sayang tul..

Aku panasssss jer..masa pegi beli subang ngan gelang dier..jantan2 sangkak..especially mat2rempit muka longkang ni kan..siul2 sakan neh..nak ajer aku pijak muka sesekor..mlm hari jadi fara tu..dier dress up skek..cikkap lite2..mmg cantik…

My point is..eventho I’m happy for her..for this n that…aku sebenarnya..risau skek..what kind of person dier akan jadi biler umur dier meningkat year by year..Is she gonna be a good girl..or a bad girl..*aiyoo rojak sakan kan aku dr tadi..:P..hopefully..i’ll always be there lah..when she needs me..

MISS B IS BACK!

Haha..yes uolsss setelah behibernasi di perak 4 a while..MISS B kembali menggegarkan dunia hadek2 dan pepondan kl..berbekalkan konfidensi yg sentiasa melerts.. Kl yg digelar TANAH HARAM..telah kembali dipijaknya..tanpa menghiraukan molot ponen2 yg maha faraj..:P..keless maahhhhh hayam..lol


Pic ni masa me MAKSUTIMAH n family n of course MISS B..mencucuk lagit d La Queen..aiyoo rindu jadi gayboy kah?? Hikhik..what a blast that nite seeing MISS B shaking her bootylicious booty di atas speaker..*matila menuju puncak LOL..al-maklum cikmon dosi sebati ngan body kan..figure woman jangan dipertikai…harus jer aku siku kang..*yess uol..i backing..ada masalah??


Yang ni plak..masa aku MAMA n MISS B pegi jalan2 kat TIMES SQUARE..asalnya nak tgk wayang..tapi cancel..panggung penuh..sentap..yer la..kalau tak silap..CNY kot..masa tu..last2 dorunk PPC jerk at bkt bintang tuh..err me buat apa? Tataw..takkan nak PPC gak kan?? LOL..(PPC=pose2 cantik)..Owh yess lahh one more thing..Adakah MISS B n MAMA akan bersaing kembali di IQP 07?? Tataw..haha..Insyaallah…

NEMO2

Huhu..Aku rasa korunk tak kenal la NEMO2 ni sapa..But..kitorunk kenal..dlm IRC dulu..dulu aku femes ngan nick DEATH^STRYKER83..*FEMES KER??!!!..lol..mcm siyall brag.. Time tu jugakla..aku kenal FIBIE (nick rahsia)…MAKSUTIMAH aka ARIES25..AMIRA aka KICAP_HITAM..AIDY aka ISSEYMIYAKE..BARD aka ARCHMALPUCHONG..DINO aka BIMBO BOI WITH LOVE…AYIE aka SPINNING GASING..ADREN aka ADREN ADZUREN…aiyoo ramai lagik la..tak silap aku masa tu sumer canel meriah kat webnet...aku siap pernah jadi OP kat canel 4PLU..atas jemputan arwah machoganazz..

Al-fatihah..

…erm..aku bukan nak citer zaman kegemilangan aku kat irc dulu pun..huhu..tapi tgn dah meriah menaip neh…citer tak perlu pun keluar..*matila entry tak perlu of the year yg tercalon itiew..hik..

Dah berapa tahun dah aku tak jumpa NEMO2..last time jumpan kb pun..masa tu aku kerje kat WATSON..hmm….windu kerje kat sana..hik..

NEMO2 yg aku kenal dulu..chub lite2..renek lak tu..tapi cute..ikutkan time tu pun mcm dah taste sikit..huhu..*matila kene kutuk ngan kb2 terdekat..hik..org nyer cam sempoi jer..penah sekali dier club ngan kitorunk kat BBAR jln p.ramlee dulu..lepas tu one day..dier bagitau kat YM..dier nak stop (ker berehat..tataw) dr dunia PLU ni..siap kata nak pasang gf segala..senang citer tobat..that’s what i think…sampai la 3 4 hari lepas dier dtg kedai melawat aku..*rindu yek..eeii maluuu..huhuh..matila gedix..:P..

Kitorunk jumpa balik ni pun..sebab aku Nampak dier online dlm YM..mimpi apa online tataw..padahal bertahun jugakkla aku tak Nampak dier online..biler jumpa dlm tu..sakan la..mengimbau kisah silam segala..tuka2 nombo..set tarikh untuk date..ops!..*matila AMIRA carut..aku terfeeling ley..hik..

Dier turun kl ni pun pasal cuti..tu pun sehari dua jer..rindu nak jumpa kawan2 katanya…aku cam terharu lite2 pun ada…yer la..tak sangka dier rindu dan still igt lagi ngan kawan2 dier kat sini…miss u to nok..

Sampai jer dier kat Taman Putra..aiyooo aku terkejut sgt..NEMO2 baru lepas abis shooting extreme makeover kah?..berubah sgt..nampak cam dak CANDO (tetap nak cakap cando ni kan) yg berumur 22 thn camtu..kalau dulu selalu ngan kemeja seluar slack persis MIMI LOMA..skang aku tgk dah mcm RADHI OAG..huhu..tgh pierce bawah bibir..(ker korunk panggil stud?)..rambut merah lite2…kasut itam putih all star...*matila detail..cute sgt..cam Japanese boy pun ado..tapi uols tau umo dier brapa?? Dosi 29..:P

Pemalu giler ibab ni kan nak suh bergambar..muka berminyak lah selekeh la..merendah diri katanya…

Matila pic curik..

Last2 dier kasik pic dier sendiri dr hp dier by Bluetooth..pic kat gunung ledang..aiyoo shirtless..*pengsan..

CLUB??

Yeslahh uols..walaupun aku senyap sekejap dr blogging…aktiviti cucuk langit tetap berjalan seperti biasa…semalam g La Queen..infact..aku rasa tetiap minggu aku g LQ..hik..yer la..5 hengget jer..tpt cantik..lagu layan..harusla..merajinkan diri feeling2 melerts kat sana..*matilame! Padahal ugl[Y]me ni kan..*nick mespes yg baru..:P..eh LQ pun dosi naik harga dah semalam..8 hengget jer..tapi aku rasa tak lama lagi naik lagi tuh..takper..yg penting..title ratu podium aku punya..*matila braggg…bahaya sgt..sib baik tak caps lock..huhuhu..owh..here’s some pic yg sempat aku snap masa cucuk langit di LQ...yeslahh no rite klik yer KIE!..

Kie kalau aku tgh snap kan..kalau bukan tgh mencarut..dier tgh mencarut..*matilah sama gak kan? haha

Puas kat LQ napa taw..no paperdoll show..eventho kenkadang me rindu tgk show NAOMI..n BABY EDORA..hik..show dorunk sekejap jer..show ntah dr cina mana ntah..tapi best la..semalam wat show asmaradana..bayangkanla..cina2 tu bersilat..kemas sgt..body lawa2 lak tu..eh forget bout the show…yg aku risau skang…mlm aku menaip entry ni..ISIS mesti bersiap sakan kat NuSkool..untuk show dier…siapla..dier maki pas ni…pasal tak tgk show dier…KAMBING_LAUT pun baru jer anta msg..pegi DU ke tak..:P..mencilahh

Aiyoo FIBIE call AMIRA..mau datang ke rumah katanya…motip? Tak kuar ker mlm ahad ni??..aku pun..:P..bertuah FIBIE..kebetulan AMIRA masak nasik tomato mlm ni..melantak sakan la mak hayam sambil pose2 ayu..*motif?? aku highlite nasik tomato? tataw..hahaha..damn that daging la

KAIN KAKRED?!!

Hahaha..akhirnya..setelah bermingu-minggu aku perap kain KAKRED..*nasib baik perap kain..kalau anggur? haha..Setelah berkoyan-koyan makian aku dpt kat TB aku kat sebelah tu..

Akhirnya pagi tadi sampai jugak kain dier depan pintu..lega aku..tu pun katanya nak buat lagi dlm masa 3 bulan ni untuk raya..(aiyoo aku ngeri dgr raya tu..kerja separuh mati sgt..tau2 nak puasa katanya..eeiii)..ALHAMDULILLAH..tak serik nohh..hahaha..

Gambo hiasan katanya.. haha..aku simpan lagi yer pic ni kak..huhu..

NEXT ENTRY BARU PASAL KO YEK DOTA..*matila tak larat dah haha

2 comments:

SpiNgemOrKS said...

HeipPppP~tetiba ai tersedak.. la ada orang sebut nama ai upanya~hak hak hak~

yess adik you amat cantik (bukan carut).. tapi akak sulung a/k/a kak long dia lagiii chantekkkk (sila lihat ejaan kalau nak tahu carut ataupun tidak~matila taw taw nanti ada entry carutkan aku puleks)

anyway, ai rasa macam ada menerima silent treatment dari [Y]ou.. kann??? maha artis sgt kan perangai...hak hak hak...

tak der mood katanya nak buat entry~nahhhhhhhhh 5000 patah perkataan kan~tambah lagi 500 patah perkataan boleh buat journal antar kat conference publication IEEE (matilah ko tataw kan).. hak hak hak.. sukalah semangat macam u ol~hak hak hak~larikkk duluuu

Red Mummy said...

macam hanjjjjjjjjjjjjjjj sgt!!!

nok adik ko lawa, leh ikut jejak langkah akak red dia ni gak!

ko lenkali, peram lagi kain aku, melolong2 lagi la aku lam tb ko!