Tuesday, November 28, 2006

CONGRATS!!!! MISS VENEZUELA

Pakcik sentap...sumer org dosi publish entry MISS WORLD pakcik nan ado lagik...masalahnya...dalam bebanyak pic yg aku masukkan dlm thumbdrive nih masa kat umah MAKSUTIMAH dulu... 18 PIC! ajer yg keluar..lain not available katanya...nak ke sana amik lagi pic2 tuh...aku bz ngan baju KAKRED ni hah pepet!!!!..sesekor gasak2 aku kat sini kan...baik KAKRED ngan bajunyer pastu geng2 lain nak tgk entry MISS WORLD aku..meletup sgt ker?? entry aku??..*matila emo..penat sundelz..hari ni satu hari aku jahit labuci baju KAKRED jer..no wonder la org buat beads cas memahal kan??..bertuah KAKRED...ngan dier takper...aku cincai..sebab dier sorunk jer kakak "ori" leyy...wakaka..pempaham jer la..

24 NOV ari tu...me n MAMA g tgk MISS WORLD 06...Excited sgt..yer la..akhirnya..dapat gak...jumpa NURLEA LAURIELLE LAI LEE...AL maklum dulu tgk dr jauh as one of her fans...skang...dah berkawan pulak...hiks..me likeyyyyyyyyyy

Awalnya...aku igt MW tu start kul 8....so aku gerak lewat la sikit dari kedai...sebab nak habiskan jahitan yg ado....pastu sempat la ker wangsa maju...sebab DINO nak pinjamkan aku baju dier...tetiba LEA msg...

"UOLS TAKMO TIKET KA?"-LEA

Astaga...aku lansung tak terpikir pasal teket...asik risau aku duk meja mana...tapi tak terpikir pasal teket...leyy..bongok sgt....Aku suh MAMA cal LEA..tanya nak amik kat mana...dier suh dtg bilik dier kat FEDERAL HOTEL...pastu dier kata...MW start kul 7....:P..

Kelam kabut aku...bersiap dlm kedai ngan MAMA...sambil kepala duk pikir....FEDERAL HOTEL celah mana?.....:P...aku biasa dgr nama hotel tuh..tapi..dekat mana? tataw...ROYALE BINTANG pun me tataw celah mana..sebelum tuh...tapi MAKSUTIMAH Kata..betul2 depan TIMES SQUARE...aku lega skek la...tak la susah nak carik...

Pukul...6 kot..baru kitorunk gerak dari kedai...aku ker BB amik tiket...MAMA g umah MAKSUTIMAH pinjam kamera...sebab aku takut kalau aku g amik kamera ngan MAMA nanti LEA taley tunggu kat hotel tuh...masa suntuk dos...

Sib baik tak lama aku carik hotel tuh..tanya2 org punya pasal...sampai jer hotel..aku tgk LEA dah nak gerak dah....sib baik ader lagi...sib baik LEA tak marah....hiks..

Lepas tuh...aku terus tunggu MAMA kat PLAZA LOW YATT...dier cal aku..tanya nak jumpa kat mana....aku suh dtg LOW YATT terus...aku ingatkan...dier call dr area BB....aku melangok la depan pintu..tunggu dier sampai...dr pukul 6.30 kot...sampai 7.0 baru sampai....aku bengang nak mampus...rasa macam nak meroyan dlm Plaza tuh...MAMA lambat nak mampus....rupernyer masa dier cal tadi..dier ada kat salak selatan lagi....Pantat betul lahhhhhhhhhhhhhhh

Terussss ker ROYALE BINTANG..sambil mulut aku potpetpotpet MAMA Lambat!...sampai kat hotel..memula aku dgr taklimat dr MAMA cara2 untuk menggunakan kamera digital...sebab aku lansung tatau cam mana nak pakai....yerr la..mana penah ada kamera digital...:P...hah MRASAAAAAAAAAAAAA PIC2 yg aku sempat amik kat sana...tak banyak uols..mmg tak banyak...tak puas2 aku snap...battery kong katanya...SENTAPPPPPPPPPP...tu satu...pastu aku tanya MAMA...kamera ni leh zoom ker tak? dier kata tak...sebab AMIRA tak bagitau pun..aku SENTAPPPPP lagi...takper lah...biarlah pakcik melutut kat depan stage untuk amik pic ratu tuh..sekali sekala...aku klik2 mana2 yg patut...manala tau...silap2 tertekan butang zoom...Terus Mati Kameranyer!...terus tak berani nak picit yg bukan2 lagi...pasrah jer la melutut kat depan tu sampai sakit2 lutut aku nak amik gamba kat depan...last2...biler aku duduk ngan FIBIE aku ngadu la.kamera ni...taley nak zoom...last2 dier bega boley pulak zoom...skali lagik aku SENTAPPPP!!!!!!!....baru la puas hati.....eh..mrasa layan pic....


*statement bewarna merah di atas ialah statement sebelum aku dapat tau...ada 18 pic jer dlm thumdrive aku....*pantatttttttttttttttttt sgt..


MAMA..n MISS SEYCHELLES..MISS PHOTOGENIC!...

Huhhu..ni bukan contestant yek..kalau masuk gedebuk la sumer..*matila sapa terasa? tataw..hahaha..aku konpius skek..SHIDI? or SHIDA?...MELETUP KAN SUNDEL??..ntah brapa puluh ribu dier perabih untuk badan dier tataw..:P..*matila aku pun taste..bleyy..ooo yerrr SHEEPUKS..:P

MAMA n MISS JAPAN..errr aku luper nama dier...cucikakidiva??? tataw la..yg penting tgh2 nama dier tetap ader DIVA uols...mcm IQP ari tu..DIVA LORENA blablabla...hik..

MAMA n CHANDRAMUKHI..aku tak heran biler FIBS kata..dier almost cried..biler tgk introduction GINGER as MISS INDIA...sebab..mmg meletup sgt...aku yg tgh melutut tgh amik gambar kat depan masa tu pun...mcm nak sujud2 sundelzzz...Lagi satu...aku lagi suka tgk penampilan GINGER kali ni..dari IQP lepas...masa IQP...she looks like..28-29 yo punya woman...tapi kali ni..perghhhhhh 19yo uols...baya ISIS dos katanya...SUKER SGT!..tapi motif????????? tak masuk top3?? tak sker laaaa..isk

MAMA ngan kawan2 IQP dier...*matila pic tak perlu...tapi nak wat cam mana uols..pic ni jer yg ado..yg selebihnya..kat umah MAKSUTIMAH...aku publish nest entry nahhh...LEPAS baju KAKRED siap!..

EJAD SHINAWATHRA n GINGER D LA LOCA...*sian EJAD..susah nak pose2 tinggi..:P..

Krew2 Saturday Nite Live With AREZEO yg sedang gigih menemuramah sumer org kat sana...termasuk MISS VENEZUELA..*carut IMAH ler tuh...EJAD kat blakang tunggu turn..:P...2 2 photogenic sekalsss katanya nih..

Tuan punya blog bersama krew2..AREZEO.BLOGSPOT.COM...*matila feeling2 krew bagai..padahal dier 2 org ni jer la yg gigih snap sana snap sini rakam sana rakam sini...GOOD JOB uols...

Tuan punya blog..bersama org2 penting di sebalik pembikinan MISS WORLD 06...dari kiri ke kanan...MAK AYAM KUTIL SHAMILA..me..SENORITA CHI CHI(MISS IQP 06)...AZMI aka RINA KHAN..MISS GINGER D LA LOCA...sempoi kan? CHI CHI tu...aku sker org2 sempoi tapi cantik ni...

Ngeee akhirnya..dapat jugak bergambor ngan LEA..

[Y]>>Akhirnya..BRAGGING RIGHT for one year!

LEA>>Yezzzz BRAGGING RIGHT for one year..tu yang penting! mek sker mek sker..mui mui mui..

Hik..aku cam segan giler skek nak bergamba ngan dier..yer arr..ngan LEA..aku meriah sakan..ngan dier..sepatah pun belum kot...hik..apa2 pun GINGER..u look so altantuya that nite..aku sentap dier tak masuk top3...*altantuya as in MELETOP k..

DETIK KEMENANGAN

Awas la..sesapa nak tarik crown mek..dress dosi blah ala2 sampai cikpuks nih..senang ajer kaki mek naik..it's mine MINE MINE..muahahahhahaha..:P..*leyy

Siapalah..yg buat crown tu uols...very the crown tak nak kalah ni..sebesar-besar bagak dibuatnya...tapi cantik la gak..*MISS SPAIN kat blakang CDH ka?

bersambung......kalau rajin..:P

Err aku ada bagitau..aku ader jumpa IMAHLENGGOK ker uols??...hiks..YEZZZZ me dosi jumpa tuan punya nama tuh..kalau FIBS tak intro..HARAM la ko wat2 tak kenal kan IMAH??!! hiks...matila set2 kimpy lite2 mcm aku ngan ARCHMAL jugak..cuma mulut dier...satu set ngan ARCHMAL jugak la..gegak gempita bagai...hikhikhik...ikutkan aku snap2 ajer pic dier mlm tuh..kang mampus lak dier maki aku kan..hiks....

bersambung.....

6 comments:

Ginger De La Loca said...

Y, thanks for the entry & sweet remarks psl mek. mek terharu... honestly...


anyway mek nak request, can u email me semua pic yg ada gambar mek kat my email: cutedna@yahoo.com

sbb mek takde 1 pun gambar MW haritu. emailkan gambar yg original size ek uols, sbb mek nak print.

thanks a bunch! muahhs!

ArcHmaL HatiEmieY said...

motif aku yg tak de kaitan dan dosa bersyabahah ngna majlis MW tu pun dia sebut....pepet laa ko sundels!!!

fiebie said...

motif, ko nak tunggu Diva divana tegur ko? ko ingat blog ko kelas? Setakat photographer tak bertauliah ni zoom pun tak tahu. over tau.

Anonymous said...

Hahhaha..good job Y...

suk suk sukahhh!!!

ADam Dryx

imahlenggok said...

kan fiebie kan?? Chantek ker kau nak ditegur??ops* sambil pegang herbalife siap bancuh dengan detoxslim* Nantila mak jumpa kau sekali lagi mak kurus macam shashamilano!!ops*
Lagi satu:
"Sepertimana Fiebie, kau juga mesti menghormati mak dgn tidak meletakkan gambar2 mak yg super chantek itew"
Terima kaseh DUNIA!!!
sambil berlari ke pantry*

*bimbo* said...

kann...
matilah sume pics ewan ngan miss2..
ala2miss gak ka? **lariikkk..
tu diaaa....
muke tuan umah di hitam kan yg sudah sedia maklum mmg hitam...
**terjun tiruk