Sunday, April 30, 2006

TOP 10 JER.....:P

Kahkahakah...kekwatkan title...hanjs...aku baru balik dr tgk IQP thanks to harry85 sebab sudi jemput kitorunk balik...aiyoo mana nak start kan...too much to tell katanya...dr preparation...rehearsal...sampai la ke final neh...aku rasa banyak kurengnyer (aku citer pasal MAMA tau bukan majlis IQP neh)...dan banyak yg perlu diperbaiki untuk thn depan..*ops...thn depan tu tak janji haha...*motip?? ala2 aku ni miss kan..cara bercakap...matila...aku mintak MAMA buat postingyer sebagai MISS SPAINN tapi mama bukan minat sgt menaip-naip neh...tapi nanti dier buat la gak...aku paksa...muahahaha

Event start kul 8...tapi kul 6 MAMA harus ada kat sana dah...sebelum nak ker hotel tu..aku ngan MAMA tensi giler...sebab MAMA takde skirt atau seluar...untuk casual wear...mmg mcm nak nangis jer MAMA...dier terus pergi sana...bawak badan jer...tak der bende lain..mmg rasa mcm nak menjerit...aku dah kata...aku akan dtg sebelum kul 8 untuk bawak suar putih dier...aku pinjam kat kawan "puki" aku...TETAPII...THANKS TO LADY LOREALL sebab sudi pinjamkan seluar dier kat MAMA...YERP...LADY LOREAL IS BACK...aku rasa ramai gak yg surprise masa rehearsal tuh...aku igt dier dtg nak tgk adik2 baru nak rehearsal...SEKALI DIER JOIN JUGAK... mrasa gak la aku tgk LADY LOREAL versi jantan berjambang segala...pandai dier simpan rahsia yer...feeling2 comeback queen katanya...tapi sedeyyy sampai top10 sajork dier menang...top 5 tak lepass..sentapss..terdengar gak dier kata "pas ni nak gemukkan badan balik la" mrasa la DQ forever...ala..jgn la camtu LADY...uols tetap menjadi pujaan adik2...abang2...kakak2 dan mak2 seluruh malaya sampai bebiler...

Tapi rasa tak best gak...suar pario yg LADY LOREAL kasi tu tutup 100% kaki MAMA...mcm sengaja jer neh...matilahhh aku...speku katanya...whateverpun THANKS MISS PERU...cantik gak MAMA walaupun MISS2 lain berlumba-lumba tayang kaki yg disapu baby oil ke apa...MAMA plakss tutup semua...tetappp QUEEN OF MY HEART yer...*matila lagu westilife...MAMA mmg meletup giler masa tuh...i'm soo speechless...mcm tak percaya jer...org yg mewakili SPAIN tuh...aku yg punya...thanks to RIZMAN VASS...CASUAL WEAR punyer round start...ni introduction MAMA

HOLA!! BUENO NOCHES
ME HOMBRE ALEXIA ALEXANDRA
24 YEARS OLD
REPRESENTING THE BEAUTIFUL COUNTRY...WITH A GRACEFULL DANCE
A NATION WITH A BEAUTIFUL PEOPLE...AND A GREAT SMILE

ESPANYOL!!!!
*sambil pose meletup....pada aku la kan...

Ingat lagi mlm sebelum tuh...aku tolong MAMA dgn dier punya dialog neh..melalak-lalak...ESPANYOL!! ESPANYOL!! ESPANYOL!! hikhik aku kata "tak yah kepit la MAMA...pakai jer sore jantan awak tuh...sebab sore jantan awak pun bukannya jantan sgt"...bley...aku igt tak nak bagitau tau...tapi mak hayam dah bagi green light baru la aku nak bagitau...FIBIE DANIELLE D LA ROSSA lah mak hayam MAMA untuk IQP neh selain ZERY ZAMRY...

Anyway THANKS TO FIBIE DANIELLE D LA ROSSA...kerana sudi meluangkan masa untuk MAMA selama 5 jam yer...untuk memberi "tusyen" malam...kepada MAMA...STATEMENT2 kat atas tuh sumer...dr FIBIE la..termasuk la pose2 introductionnyer sekali...thanks FIBIE...THANKS A LOT...for BELIEVE IN MAMA...yer la...konfiden nih...kata MAMA leh masuk TOP 10...mmg betul la ramalan dier...bukan dier jer yg bagi ramalan yg betull...MAK HAYAM AZMI...MELISSAA...mmg semua stok2 bajet yg MAMA akan masuk top10...yg penting pesan MAK HAYAM AZMI...kalau masuk MISS IQP thn depan...*kalaulaa...

  • Makan duluuuu kan dah pengsan...at least makan buah duluu...pakai korset jgn memaksa...tau la nak badan tu melerttss...tapi kan dahh pengsan ala2 ayu gitiewww
  • IQ....BRUSHHHH matila jawapan terpendek dlm sejarah MISS katanya...
  • KONFIDENSIIII harus dipertingkatkan...harus feeling2 kekwat skek uols..gedik2 skek..baru dtg konfidennyer...

TUU DIER walaupun ditokok tambah skek ayatnyer huhu..POINT nyer tetap ader yer...yg bestnyer ...MAK HAYAM AZMI kata...OUTSTANDINGG yer...suker suker suker...walaupun...kalau ikut sorakan penonton...ya allah...very the sunyi..yg lain meriah bagai...applause tu aderr...tapi tak meriah mcm yg lain...nampak sgt tak bawak penyokong...too bad OUR frens tak ada mlm tadi...yg ader cumer ZERY..RIZMAN...NIKITA...aku tertunggu-tunggu gak MAKSUTIMAH n FAMILY dtg...pun dinch ader...sedeyy woo...ala2 lone ranger jer MAMA kat stage tuh...

Lepas Casual Wear...dorunk break kejap *salin baju...sementara tunggu dorunk bersiap tuh...ader la show paperdoll..."Misha Omar" dan Viviana...yg "Misha Omar" mmg sebijik cam penyanyi orinyer tapi miming tak meletup...Viviana plak..HONESTLY...mmg tak berapa minat kalau tgk dier punya show yg melibatkan tarian...she such a lousy dancer...kalau lagu2 slow tu..dier leh handle baik punya...TAPI biler sampai bab menari mmg hancus...mintak maap la bebanyak VIE...

Evening wear pun start...feveret aku dr mula actually...MAURITIUS...tapi since tgk dier masa rehearsal...terus dinch minat...sebab tak berapa berkenan tgk attitudenyer...OVER CONFIDENCE...neh..siang2 dah letak kat ujung nama dier DIVA ok...tak laratzz...tapi tu tak kisah lagi la...cumer gaya dier tu mcm...ntah la..mmg tak berkenan...mcm berangan giler...tapi yg pasti lepas temankan MAMA rehearsal...aku mmg minat giler tgk MISS BRAZIL...very the beautiful...cool...sempoi...aku lagi suker tgk dier kat luar berbanding dlm video dan gambar...mmg natural beauty pada mata aku...hiks...tapi sedey...dier tak dapat sebarang hadiah pun malam tuh...tahun depan cuba lagik naa...eh terbabas...huhu...MISS2 dah kuar stage...yg aku igt lagi la kan...

  • MISS ANTIGUA BARBUDA...kaki melertsss baju kurengg...ala2 baju MAN THAILAND @ SUSAN WONG ratu mak esah puaka
  • MISS BRAZIL...cutee dress pink n black...sweet...
  • MISS BRUNEI...meriah biler dier kuar...semua menjerit-jerit histeria...bley...anyway...she's having fun..konfidensi mmg tak boleh pertikai...saspek sgt kat ZIELA...hiks..dier nampak better la..dr dlm pic...dr jauhh dah nampak...betapa cantikknyerr rantai ngan gelang dier..liplapliplap...kelesss
  • MISS KOREA...dress kaler pink...korean sgt2s..
  • MISS FRANCE...haiyoo kenapa la ko boleh menang best dress sungguh tak paham aku...aku mcm nampak khemah berjalan jer...aku rasa kalau baju luar tu takda...ok kot...
  • MISS GREECE...merah menyala...masa rehearsal...aiyoo ala2 nenek2 jer body dier dengan bongkoknyer...monopos kah?? tapi apa2pun...dier yg tapau title tuh...sebab..personality meletopss...very the ramah...pandai jer balas2 pantun ngan hos kan...mmg best MISS GREECE...CONGRATSS!!
  • MISS PUERTO RICO...aku ingat baju pengantin la...tapi dinch...mmg meletups...ala2 baju pontianak dlm citer VAN HELSING uols...melertss!! nampak dalam lagik..
  • MISS DOMINICAN REPUBLIK...haiyoo mmg suker tgk orgnyer dr mula...walaupun very the muscle...tapi konfidensi mmg melertss very down to earth...happening punya orang...aku ngan MAMA panggil dier WATSON NYAMBEK...bleyy... sebab kaki dier jantan nak mampus...dicnh women...tapi biler dah make up segala...very the olahragawati...bleyy...DRESS JARANG GILER BABI...NAMPAK G-STRING SEGALA...mmg tabik kat dier...berani matii...tapi kene pada tempat nyer...
  • MISS PERU...ladyy...suker tgk baju dier masa lepas TOP10 dr yg evening gown yg 1st round kaler merah tuh...meletup...belah tak hengat...LADY mmg tau aset dier kat mana...TAK LUPER RANTAI BERLIAN 10 TENGKAT dier...hiks
  • MISS SOUTH AFRICA...miss dtg lambat...koser...paling tak minat dan paling kertuu dlm sejarah...kot...*matila carut...baju kaler putih...bulu2 hangsa...kot...tapi suker la dier punya introduction...miss2 lain feeling2 jerit...dier wat sore seksi...MEMANG SEKSI...sore jer la...lain dinch...
  • MISS PANAMA...tak minat sgt dress dier...cantik la gak...cumer aku suka tgk wig dier..hiks...cantik...tapi kalau tgk real person dier hiks...nak carut ker?? tak yah la...
  • MISS SPAIN...MAMA!!! ya allah...cantik sgt...walau pun baju yg dier pakai tuh aku dah banyak kali tgk...tapi biler MAMA pakai mlm tu...terus tak pertikai lagi...ya allah cantik sgt2...paling suker tgk rambut MAMA...best gak kalau MAMA menang MISS CROWNING GLORY...sebab rambut MAMA mmg mcm crown...meletup...sian RIZMAN...MAMA kata...RIZMAN ngeluh..."habisla wig baru mek"

Tu jer la...beberapa MISS yg menarik perhatian aku ngan dress2 dorunk...tapi apa2 pun uols sumer adalah pemenang ok...tiada pengalah...*matila komen vince

SUBSIDIARY TITLE UOLS...erm...tak berapa ingat la..ampun..yg aku tau...

  • MISS PHOTOGENIC>>>MAURITIUS
  • MISS BODY BEAUTIFUL>>>SINGAPORE
  • MISS CROWNING GLORY>>>ARGENTINA...*patutnyer MAMA la...
  • MISS PERSONALITY>>>JAPAN
  • BEST DRESS>>FRANCE *matila khemah bergerak
  • MISS CONGENIALITY>>>nanti aku edit...tak igt la...hiks...sowi

TOP 10 UOLSSSS yg aku ingat la...

  • MISS PUERTO RICO *dracula's bride
  • MISS PERU *comeback queen
  • MISS SINGAPORE *bakal model ZERY
  • MISS ANTIGUA BARBUDA *miss kaki cantik
  • MISS SPAIN *mama...hiks
  • MISS INDONESIA *kerana air la bumi kiter berputar...astaga...
  • MISS GREECE *miss international quuen
  • MISS KOREA *aku dgr orang kata dier artis...ye ke?
  • MISS RUSSIA *tetek real
  • MISS

Lagi 1 tu tak hengat la..nanti aku hapdet lagik...mintak maaf k...memula aku tak mengharap sgt2 yg MAMA akan tapau mana2 hadiah kan...tapi dapat subsidiary title pun jadik la...at least tak payah jawab soalan...sebab aku tau tahap IQ MAMA...*matila ikan emas...kalau tak silap aku la...soalan untuk MAMA berbunyik begini...

DINA GOGO>>uols suker berjudi ker??

ZERY ZAMRY>>hanjengg carut baju mak...

Sowi iklan kejap hikhik...baju ZERY kan ader daun terup...hikhik soalannya ialah...

ADAKAH SEORANG LELAKI SESUAI MENJADI SEORANG BAPA TUNGGAL?? lebih kurang macam tu la soalan dier...dlm bahasa inggeris la kan dier tanya...aku translate jer...

Jawapan MAMA...YESS...COZ..THEY CAN DO WHATEVER THEY WANT TO DO...tuu diaa mrasala jawapan terpendek dalam sejarah...DINA GOGO pun mcm tak percaya..."Dah?? tu jer?? tul nie?? top10 nie...jangan menyesal...KONFIDEN NEH" aiyoo..aku tepuk kepala jer dari jauh...judge bukan tak kasi jawab dalam bahasa melayu...siang2 dorunk dah kasi...MISS GREECE yg PEMENANG NOMBO SATU tu pun...jjawab dalam bahasa melayu jer...sentap tau...

Dan yg paling buat aku terkejut biler MAMA...jatuh pengsan...memula aku ingat...terpijak kain ker...last2 lama pulak sangkutnyer..."eh heel ko patah ker nok" aku tanya ZERY...tetiba MISS GREECE meluru kat MAMA...AIYOOO apahal tuh..."RIZMAN!! ZERY!! cepat tgk! cepat tgk!" aku bising...

Rupe2nyer MAMA kata dier tak tahan lagik...actually dr masa dorunk umumkan MISS2 yg masuk TOP10 MAMA dah mula tingtong...sebab TAK TAHAN DGN KORSET...DAN KASUT TUMIT TINGGI NYER...tu yg MAK HAYAM AZMI pesan suh makan dulu...dah la MAMA tak makan sebelum pergi pertandingan tuh...sampai kat hotel baru dier makan makanan yg disediakan untuk MISS2..tapi katanya tak makan sgt...sebab terlalu excited dan nerves...tengah2 pertandingan tu la baru dier rasa effectnyer...penin lite2 kaki rasa berat...dah lah stage dorunk tuh goyang2...ramai yg kata camtue...MAMA kata...dier mmg tak boleh nak balancekan badan dier lagi masa tuh...MELISSA pun dah warning siang2 azab pakai heels...last2 bende tuh terjadi kat MAMA plak...MARAH TUL FIBIE...

Sementara tunggu result kuar...TERPAKSA LAYAN SHOW YG AZAB lagik...tak leh angkat show DIANA ROSS nyer...dah la tak miming lansung...dier berangan-angan kosong jer kat atas tuh...hanjengg22 sgt2...sapa lah amik dier wat show neh...pls la...TETAPI...biler sampai show ADIBAH NOR barula aku rasa best skek...very the ramah...kelakar plak tuh...hiks...dier nyanyi 2 lagu...YG TERISTIMEWA...pastu...lagu ikan di laut tuh..tak tau la tajuk dier apa...hiks...show HAIZI plak malas nak citer...bosanzzz...

FINAL RESULTS UOLSS

  • 4TH runner up>>>MISS INDONESIA
  • 3rd runner up>>>MISS SINGAPORE
  • 2nd runner up>>> MISS RUSSIA
  • 1st runner up>>>PUERTO RICO.
  • MISS INTERNATIONAL QUEEN>>>MISS GREECE...congratss

Sorry sgt2 yg kosong KAT top10 tu aku tak ingat la...kalau ada sapa2 ingat bagitau k...nanti aku edit...sorry...ingat tak nak publish dulu...tapi FIBIE dah bising...kecoh la FIBS neh...kalau aku masuk dlm group BWS leh la...uols bising2...ops *ader hati neh...cit..

Lepas habis event tuh...MAMA terus nak salin...tak nak pose2 dah...tak leh berdiri lagik katanya...tiba2...tali kasut tak leh bukak...ikat mati plak dahh...MAMA panggil sowang staff hotel neh..candoess hanjeng...nak pinjam gunting..gunting terus jer tali kasut tuh...*leh beli lain..sebab pakai reben jer...tunggu punya tunggu...tak sampai2..aku terus jumpa AZMI nak pinjam gunting kejap...sempat la dier bagi few pesanan mcm aku story kat atas tu lahh...baru kejap jer aku blah...dtg2...dah 5 4 org staf hotel dtg kerumun MAMA...feeling2 caring...sentap nehh...dah ada peminat katanya...paling tak larat...tiba2 aku tgk ader sorang jantan neh pakai kot hitam kemeja putih...cando gak...duduk sebelah MAMA sambil "mendepa" kan tgn blakang MAMA...motif??? MAMA nampak aku...terus jerit...PAPA...ader tak gunting?? terus lain memblah kan diri secara lite2...paham2 la kan...hiks...hihkik...segan giler MAMA...*katanya....tau la awak feeling2 heaven kan...ala2 gula dihurung semut katanya...tak laratzzz hikhik...pas dah salin baju MAMA tumpang bilik MISS BRUNEI...untuk cuci make-up...sempat la layan peminat-peminat yg lain on the way ke bilik...best la MAMA...

Pukul 1.30 kot...aku call HARRY...suh jemput aku balik...sebab dinch ada transport...kembali ke dunia nyata katanya...tadi glemer sakan MAMA...last2 balik terpaksa call org memalam buta untuk dijemput...THANKS HARRY........

Lagik satu..mintak mahap kepada sapa2 yg mengharapkan aku haplod pic2 di sana...AKU TAK ADA CAMERA...sowi sgt2...rasa rugi pun ada...sebab tak dapat nak amik gamba MAMA tgh cantiks...

The end....

1 comment:

Nurlea Laurielle Lai Lee said...

Hiks! U ols, mek dinch mau sabotaj ur mama tauuuu. tak baikkk tau adik2 skarang tuduk akak akak expired cam mek nak ade niat nak sabo. niat mek ikhlas nak tolong miss spain yang nan ado sluar/ skirt utk casual round. hehe... tak baikkk tauuuu...

PS: dress miss antigua and barbuda tu, ehem ehem, dress mek sebenarnye taw... ;p

Anyways, cuba lagi yer miss spain taun depan nahhh - see u next year. HIKS!