Thursday, November 12, 2009

MIFA

It's been five days since MIFA...aku taktau la..kalau bahangnya masih ada...atau orang masih memperkatakannya..but i still feel like it was yesterday for me...the crowd..the noise..the sweat..the muscle pain..haha...tapi berbaloi-baloi~...hehe...aku kurangkan bebelan kali ni sebab just nak sharing2 pic2 kat MIFA ari tu..aku rasa bengong sgt..aku bz sangat sampai tak sempat nak bergambar..nak harapkan HAFIZ...hmpphh harem~..yg paling sedih..aku leh snap pic celebrity sana sini..tapi aku leh tak terpikir nak begambar ngan dorunk....

sentip..

Pada suatu hari...eh malam..WANI call..saying she need me to be her helper at MIFA..aku terus berkata 'YA'...it's MIFA guys...bodoh bertingkat la kalau takmo join..2 3 hari sebelum tu lagi aku dah overnite kat umah WANI...tolong jahit manik...mmg penat..tapi nk rungut2 pun..WANI lagilah giler babas sibuknya...


Pic ni masa aku dah masuk backstage...baju yang aku jahit tu..mmg tak sempat siap masa kat hotel...satu bilik kat 15 ke 18 orang kot temasuk budak2 kecik...aman ke nak menjahit tu?...lutut aku sakit gila..kaki aku asik cramp..*tul ke spell -__-" ..anyway sebab aku dah rimas sangat..sumer plak dah bantai bersiap...aku terus pi mandi dulu..nak gak mrasa mandi kat hotel Grand Millenium katanya...yang comel skek kat atas tu si JENG..comel kan die..hala2 hiphop hoolahoop katanya..short hitam ngan kasut putih..sekali sekala tgk jeng feeling2 remaja..memang menjadi..haha..hampun mahayam



Pic kat belakang pentas..memang pic2 yang aku nak masukkan dalam ni semua pun pic belakang pentas je..sebab takde masa nak ke depan..HAFIZ je dapat merayau..bukan nak bawak kamera aku skali plak tu..kikis pulak braces die nanti..




Yang atas ni plak Model2 WANI..and of kos yang paling menonjol pada mata aku ialah SYAFIQ (paling tinggi berbaju hitam)...saat pertama bertentang mata pasa masa tu kat umah WANI.. *MATILAH MATI!~..dia datang try baju.. dia ni mmg MAKSUTIMAH gila2 dari AF lagik..aku tgk dier pun mcm tgk muka2 cute yang lain gak...gitu2 jer..tapi bila dier start bersuara jer bila masuk umah WANI..i was like...AIYOO...tingin nak dgr sore dier klimaks..LOLL..his voice is very the big..haha..anyway..itu sume kata2 dlm hati je..saje je wat MAKSUTIMAH sakit ati baca ni..haha..


Antara selebriti yang aku sempat snap la masa bz2 tu..NORA DANISH n INTAN LADYANA...agak funny la..NORA yg selalu nampak sweet giler dlm TV..tapi bila kat luar nampak garang...INTAN plak..cantik sangat2 kat luar dari dalam TV..but still love them both tho..




Masa ni aku dah lapang skek...dapat la tgk scene2 kat luar...pastu terserempak plak ngan MELL..sibuk nak pose2 kat red carpet..mrasa ar se-snap 2...WANI n HAFIZ pun sempat bergambar sebelum balik...Memang memenatkan..mencemaskan..memeningkan...but still it'a a one hell of an experience...and I LOVE IT..thanks HAZWANI OSMAN... :-)

Nescafe tarik-Out

2 comments:

Afzainizam said...

http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

adoiii banyak nya artis.... glomour plak rasanya.... Mawi ade tak datang......

beruntung kalau aku berada kat sana... dapat bertemu bertentang mata ngan artissss....

Afzainizam said...

Salam Dari kami Warga Kerja http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

kepada semua
Keluarga, saudara mara, sahabat handai, rakan niaga,
pelanggan dan pengunjung blog ini.
Selamat Menyambut Hari Raya Haji Aidil Adha
Selamat Menunaikan Ibadah Korban….

Salam Aidil Adha Dari Mereka Yang Menjadi Tetamu Allah..
"Aku telah menyahut seruanMu untuk menunaikan Haji, wahai Tuhanku! Sesungguhnya aku ingin mengerjakan Haji, maka permudahkanlah bagiku, maka terimalah ibadat Haji daripadaku, sahaja aku menunaikan ibadat Haji dan berihram dengannya kerana Allah Taala. Telah aku penuhi seruanMu wahai Tuhanku, telah aku penuhi seruanMu, telah aku penuhi seruanMu wahai Tuhanku, tidak ada sekutu bagiMu. Telah aku penuhi seruanMu, sesungguhnya segala puji, segala nikmat dan segala pemerintahan adalah kepunyaanMu, tidak ada sekutu bagiMu. Wahai Tuhanku! Diharamkan bagiMu rambutku dan diriku, jasadku dan semua anggotaku, daripada wangi-wangian dan perempuan serta dari semua perkara yang Engkau haramkan terhadap orang yang berihram, aku mengharapkan pertolonganMu, wahai Tuhan sekelian alam."

Jangan lupa ambil kad ucapan Salam lebaran aidil adha… pilih lah nak mana satu