Tuesday, December 18, 2007

Miss World 07!

Hik.. I'm sorry kalau ada yg tertunggu-tunggu entry miss world dr aku..al-maklum org yang menaip ikut mood...tak ada mood..haha..:P..

Aku nak update pasal dinner2 kat K.J ngan LKY n the gang katanya.. but kesian kat YURI yg penat melangok..*bley YURI?..hik...mrasala aku komen serba sedikit pasal MISS WORLD ari tu..

Sedikit je ek..

Keseluruhan nya..best..VIVIANA mmg happening selaku emcee..next time dorunk patut panggil VIVIANA lagik..mulut dier mmg setajam dagunya..crowd enjoy sundels...tak mcm tahun2 lepas..bila emcee membebel..ramai yg keluar isap rokok isap ciknek segals..this time sumer melekat kat kerusi masing2..yg takda kerusi pun sanggup berdiri utk melihat kecantikan bermulut jahat VIVIANA mlm tu..*matila aku!..

Aku sampai area De Palma around 7 tk silap..sebab si LKY suh dtg hamek tiket kul 7!..last2 aku sorunk je sampai..tepaksa wat muka tebal tepi tiang besar tepi tangga tu sementara tunggu C.A (ChefAduka) dtg...bagi teket...

Seperti tikes MS WORLD tahun lepas.. aku dpt tempat duduk yg kureng cantik gaks..:P..tapi sib baik..table LKY yg lagi satu dekat depan sikit..2 org tk dtg..selamba babas la aku pegi duk depan..ngan KAK NORY..C.A..KW..dan beberapa org yg lain..*bley ayat..:P

Persembahan dimulakan dgn LKY feeling2 ratu dr ujung red carpet sampai la ke atas stage..mmg grand..sampai la part dier membebel sorunk2 atas tu...miming apa ntah..aku cam....apa bende dier buat atas tu pondan ni kan..:P..

Tak ske la baju2 dancers dier..cam hazab..tapi dah tema MW07 mlm tu "crossdresser"..so..Whatever lah kan.. Tapi LKY ske..sebab sama kaler ngan dress malfunction dier mlm tu..*matike me?..LOL..

Tiba2 MISS WORLD 06 buat persembahan katanya.. wah..ini sumthin new..for me la kan..hik..aku cam.. OK OK..enjoy the show sajork..tgk LKY sat ke depan ke blakang feeling2 beyonce..vanggalah beyonce lagi gemuk dr kau kan?..ops.. TAPI! yg tak bestnya..time dier wat show..rupanya time tu jugak dier introduce kan contestant...aiyoh..wtf..MW thun lepas dah jadi mcm penari utk tetamu piuler...tang tu mmg aku kureng skek..org tejerit jerit bertepuk tgn sakan...tapi mata tgk lain..hahahaha..

Ketawa pakcik dlm hati...

Anyway.. aku takleh nak komen sumer MISS.. aku hanya igt yg aku suka je.. sama ada aku suka sebab cantik.. atau suke sebab hazab.. atau suka sebab kawan sendiri..*bley FRADILINE?..hik..

  • MISS EGYPT-Kalau korunk igt..dlm MW tahun lepas dier jadik MISS CONGO!! (sila jerit ye) haha..Yeah..miss yg suka buat "suprise"..kalau tahun lepas aku teperanjat ngan jeritan die..tahun ni.. dier cuba buat surprise ngan national costume dier..and NAMA DIE..apa ek...er..MISS KIKI KHURAFAT AL-KHAFIRUN.. nak mampus la pondan ni kan..tekempot kempot pakcik kat bawah tu..hikhik..mmg best..and aiyoh!..dier punya evening dress..seksi giler babas..teringat baju pengantin porn star yg aku penah tgk dlm magazine mana ntah dulu..anyway...mcm tahun lepas jugak..dier tk masuk top10..but she sure wins our heart mlm tu..salah satunye pakcik..huahuahua
  • MISS INDONESIA-Reno aka pondan tingtong...haha..aku ske pe'el si RENO kat luar time lepak2..dier mmg kuat tingtong..funny..lover dier pun cantik..bila la 2 2 nak bersaing sama ni kan..LOL..anyway..i love her introduction..and her headgear is to die for!..*bley..paling wat aku rasa "Confirm masuk top10/top5" bila tgk dier dlm evening dress rekaan REZA EHSAN aka BIBINOA..(lagi sorunk pondan tak pecah lobang dlm geng KIE)..*matila nak mention jugak ni kan..Sweet Giler! RENO in that dress..*sorila takde pic..tahun ni pakcik tk bawak cam..:P..masa tgk dier..aku dah bajet2..ni mesti masuk top10..mengena katanya..
  • MISS ECUADOR-Alyssa the Underdog..jaga2 yer dgn arbok iniew..walaupun intronyer agak over konfiden mlm tu (but still good) i know dier ni kuat practise..persembahan dier mlm itu agak melerts ye..kecuali part jawab soalan yg banyak sangkut2..al-maklum amaturinas katanya..but stil..aku just tak paham kenapa ko ngan VIE suka sgt pakai contact lense hantu tu..serius pakcik tk paham..anyway.. u look good in that HATTA'S DRESS dear..Congratulations uols for winning 2nd runner up mlm tu..or is it 3?..konfius skek ngan RENO..
  • MISS ANTIGUA BARBUDA-Dunno her name..Pengganti LKY mlm tu..uhukuhuk..(BANGGA BESAR FIEBS ANAK HAYAM MENANG BESAR KAN) *matila besar..em...2 3 kali kene carut ngan emcee malam tu..*MOTIF KO KEJAM SGT NI KIE!?..lOL..kesian pondan tu di carut sebab pergi turun stage masa nak bagi soklan...tak cukup ngan tu..dicarutnya BODO! sundel..sebab MISS ANTIGUA tak ikut rules..sebab dier jawab soalan bukan dr apa yg die tulis..tk pasal2 VIVIANA sound bodo..kalau LKY..dah nangis pakcik rasa..habis event baru dier lempang..*bley..but still tang sound contestant BODO tu..mmg tak patut la KIE...:P..leh menggugat konfidensi contestant gile..but thank god MISS ANTIGUA jenis muka tatau malu kan.. but i guess all i see and all the juries see is her PASSION instead of her tiny mistake...*tiny ke LKY?..emm..
  • MISS MADAGASCAR-Kakak aku..hahaha..MISS FIRDALINA.. she screw up BIG TIME that nite..tapi sokongan aku tak kurang ok..dah ler satu stage ngan MISS MALAYSIA..lepas tu bawak adik2 BB..mana tak havoc..adik2 kalau tak jerit utk kawan..kdg2 jerit2 utk diri sendiri..nak suruh org tgk dorunk happening sgt kan...FIRDA terus gugup masa introduction..sebab time die intro..satu dewan ala2 senyap...time mesia..semua jerit2 mcm monyet ni..tiba giliran die..dewan senyap sebab nak dgr apa yg dier nk ckp..teknik feeling2 berkomunikasi ngan penonton ala2 tidak menjadi katanya..dier DINCH HABISKAN INTRO die..terus ckp Madagascar saja..dgn muka sentap terus masuk line balik..(line katanya)...aku rasa dier mesti down giler..sempat jugak la aku jenguk dier "tanya khabar"..."i screw up big time rite y?"..kata FIRDA.."Yeah!..obviously!..what happen?"..aku tanya.."U rasa?"..dier tanya balik..."Aku rasa mesti ko rasa TERCAMPAK sgt ngan MISS MESIA tu kan?"..."yeah..sentap la nok..mcm nak nangis pun ada ni"..owh..bukan saja die sedih ngan performance dier mlm tu..dier jugak sentap gila ngan Jurumekap die mlm tu..instead sibuk menyiapkan FIRDA..dier sibuk tgk MW sambil pasang angan2..nak masuk tahun depan..mcm ke sial nok..aku nak tgk siapa nanti..*gitu..Masa evening dress punya round tu..patutnya dorunk wat "bun" atas pala firda..tapi bun dinch mahu lekat..atau org tu yg tak tau pasang..dier tinggal je FIRDA ngan rambut pontianak tu..*matike me?..nasib baik ada sorunk MISS tu tolong siap2 kan FIRDA masa tu (demi subsidiary title kah? ops)..menangis akak aku masa tu..takpe sis..next time ada..
  • MISS LEBANON-Evening dress die cantik..bila aku dgr VIVIANA puji2..maknanya dier akan pakai la tu..last2 jumaat lepas dier pakai baju tu..masa jadi emcee kat situ..hahaha..iols da agak...body meletup..eh sat..sapa nama die ek?..LUNA?..pondan tasik kata MayaSyaziela...bukan LUNA sorunk je..MAYA kata..ada 10 org pondan tasik yg masuk bertanding mlm tu...gigih...

Anyway.. tu jer la..MISS2 yg menarik perhatian aku mlm tu..MISS MALAYSIA yg di gah2 oleh adik2 kat sana..plssssss la..sumernyer cantik..sampai la time jawab sokla..terserlah keBIMBOan nye..mcm tanya kat mat rempit jer..biler dgr style dier menjawab..sgt sangkak..but other than that..die cantik...tu je la kot..

Anyway..sentap2 tk bawak camera pun..aku tetap snap sikit2 pakai hp buruk aku tu..

Photobucket

Tapi Yang ni bukan pakai hp aku..haha..sebab ada muka sendiri..so kene paste skalik..:P


Nahh..haha..i'm sure ko dah tgk hasil kerje aku kat blog LKY kan?..korunk rasa bentat ker?..baby fat kot..hikhik..masa ni aku kat bilik hotel LKY..lepak2 sana lepas habis event..asalnya nak ikut KAKNORY balik..tapi LKY dah ajak lepak situ..aku pun OK je..sambil2 pikir2 esok nak pakai apa..haha..adehh dah la tk bawak baju masa tu..

Photobucket

MELANTAK!..bende paling penting yg dier nak buat lepas habis event..lepas kasi title kat org lain..MAKAN! la puas2..abaikan terus kecantikan kau!..bukan nak masuk mana2 pertandingan MISS pun lagik kan?..kan kan kan?..

Photobucket

Biler crown dah ada depan mata..takkan nak wat dunno kan GINGER?..hik..MISS G sangat merindui zaman kegemilangannya..kiter leh tgk dri sinar mata dier yer..baru berangan dah bergenang air mata tu..*matila effect contact lense..hik..

Photobucket

Sambil bukak langsir.."Let there be Liteee..BURN WITCH! BURNN"..LOL..pagi2 GINGER dah wat lawak kan..terus segar bijik mata aku..Tapi dier dah kuar..aku sambung tidur b alik..haha..aku rasa ada gak la 3 4 kali GINGER dtg nak kejutkan LKY..liat nak mampus pondan tu..letih sunds..letih mengumpat kat kedai mamak ngan kitorunk..ngan mekap cuci tk habis..

Photobucket

Ejad dah jantan sangat skang..kompem kiter takkan nampak dier dragun lagik..idung menten sama btw..masa ni nak balik dah..aku risau nak mampus sebab pakai baju sama dr smalam...sangkak nyer....:P..dah mandi pun tk selesa..mencikla..

Lepas tu kitorunk lunch kat restoran...er........luper la..restoran SERI BONDA?..somewhere kat DESA PANDAN..yg manager dier CUTE nak mampus..then baru dorunk hanta aku balik..dr time check out dr hotel..sampai turun dr kreta dier...aku malu ngan baju dr smalam ni..eeii..

Next Entry..LKY belikan pakcik kek besday..lalalalla..*matila 3 4 minggu lagik noh..hik..

2 comments:

fradiline fraderique said...

my dear bro Y, thanks for the entry..i am so touched that i am one of those yang menarik perhatian u...kawan2 katenya!!! anyway, u such of a great supporter malam tu...i can see you from up there...luv ya..

fradiline
madagascar

Nurlea Laurielle said...

macam sial entry! Mak sker! HAHAHA tergelak2 aku! hahahaha mek sker!