Wednesday, May 17, 2006

My Hips Don't Lie Last Saturday

Haha..boleh tak title macam tuh..i suker i suker..My Hips mmg tak tipu sabtu lepas biler bergelek-gelek ala2 Shakira...*matilahh confession...wakaka...mmg happening sabtu lepas...Buat pertama kali aku merasa menari kat pole...malu pun ader sebab..rasa2nyer dlm entri yg lepas2...aku kekwat sangat ngan pole tuh..wakaka...last2..aku gak org pertama yg rasmi pole tu malam tuh..bley...mana tak nyer..speaker tempat aku berpijak tuh ditambahnyer lagi ngan satu speaker yg lain...so..tpt tu jadi tinggi..dah la aku takut tinggi...so makan hati jer la...Tapi..masa menari2 ngan MAKSUTIMAH n family..aku tgk pole tu kosooong jer..motif?? kat setengah jam aku tgk pole tu kosong...biasanyer adik2 lain dah berebut-rebut dah mcm naik bas sekolah...ini tak..seolah-olah pole tu tunggu aku jer...BOLEY??? binats tak aku..wakaka..aku rasa pole tu cam melambai-lambai jer kat aku...mmg tak boleh tahan...aku nak ajak MAKSUTIMAH...tapi tak boleh...sebab kene teman laki dier...hikhikhik...merengek-rengek nak ikut katanya...tak dapek la aku nak nolong...hiks..

Eh..actually..citer kat kelab nih..aku nak citer sat lagi...TERmasuk perengan pertama laks...whateverla...blablabla my blog blablabla my rulez kan...hiks

Sebelum aku menjejakkan kaki ker MT aku lepak kedai Kak Ara dulu...cuci2 mata...Tapi sedey...sebab sumer kat situ pun muka sedey..*matila aku...hiks...Kecuali..abang2 yg jual burger ngan kopok lekor kat sebelah kedai Ara tuh...Tayssty sundell..tapi aku bet..dorunk dah kene "makan" pun...so..dincch cuci kawah yer...*boley tak taip macam neh..padahal MAMA kat sebelah..hiks..Tapi kan..ader sorunk mamat neh kan...MCM FAMILIAR SGT2S...

[Y]>>Ma..cam kenall jer la dak neh..tapi tayss kan...hiks..
MAMA>>overla...ha'ah..macam taste...macam kenal..
[Y]>>Eh...MAN la...anak ikan GUYMMGPOWER dulu tuh...yg kiter jumpa kat Cherating dulu tuh...rasanya budak N.E.C neh...motif??? goreng kopok lekor di sini???..
MAMA>>tu la pasal...
[Y]>>bukannya nak carut dier jual kopok lekor ker apa...tapi motif??? tetiba ternampak di sini...ker ni taktik abg2 burger tuh...nak lariskan kopok plak...
MAMA>> tu la pasal..taktik sgt kan?...

Hiks..terkejut 5 saat jer..pastu tetap usha...dier ni la yg Gay_Gian minat sgt dulu tuh...sempat la snappy2 masa kat Cherats dulu...tapi tu jer la kot...last nampak dier..eh tak..dulu selalu nampak kat MT ngan bebudak senior YM yg lain...hmm..cikpat2..pastu JOEKK plak singgah semeja...takder geng katanya..terus tumpang semeja...ok jer...berbesar hati sgt2..Mak Hayam Besar duk semeja...Dier pun taste kat ManN.E.C memula nyer..tapi pas tgk rantai tingkat2 tepi seluar tuh...aaddinchh katanya..."dress up cam stylo neh..tapi mak dinch la uols tgk rantai tingkat2 tuh...apatah lagi tgk selipar jepun kat kaki tuh..aadddinchh"..tu dier..Zast..aku diamkan ajer...tapi yg pasti...rantai tingkat2 tepi seluar tuh...Very The Past Tense punya style...hiks..*matila bahasa...style adik2 yg terbaru skang...rantai ala2 mutiara yg panjang lebar tuh..tapi tingkat2 gak...nak feeling rafflesia katanya..hiks..dinch nak ikut...aku tak suker ikut2 gaya orang neh..biarla aku ngan pesen aku sendiri...kalau selekeh...selekeh la..kalau Ranggi cam kata ADREN ADZUREN...Ranggi lah..walaupun aku rasa macam dicarutkan...hiks...duduk semeja ngan JOEKK..atau lebih dikenali sebagai JOEHANJ dikalangan MAKSUTIMAH'S family...mmg penuh ngan carut-carutan dan gosips...aku sikit punya jaga mulut aku..hiks...boleh tak..dier tepon KakLong ZAKIAH HAR HAR D JUBS JUBS...pastu dier propah..ada mamat chub nak jumpa dier..aku tak tau la kaklong caya ker tak...tapi aku rasa dier dtg...KAK LONG masih "gigih" yer...*matilahh mati...pastu aku nampak BARD...pondan puchong merangkap musuh si DINOTEDDY..hiks..apa lagi..jumpa geng lama..lagi bising la mulut aku ngan JOEKK..hikhik..tubi2 aku nagn JOEKK carut dier..

[Y]>>Nok...motif?? feeling2 nangka bergerak malam neh??...udah2 la tuh nok..dah senja...
JOEKK>>Nyah..mak rasa kalau butang baju ko boleh bercakap...dorunk meronta-ronta minta dilepaskan tau...very the azab uols..menahan beban dibelakang dorunk tuh..

Kahakahakhaktui...mcm hanjeng molot sesekor...pastu BARD ngan kengkawan pun duk semeja..baru la aku ngan MAMA tak borink sgt...ader teman tapi hanjeng duk semeja kan...*ibab tau molot...potpetpotpet...barulah aku nampak RON..ELOLEOS..BENLIMWEIKEN..IKHSAN FADZIL ngan FAZLY...baru sampai kedai KakAra...dorunk singgah makan jap...aku tak dapek la nak lepak ngan dorunk malam tuh...tak pasal2 kene maki ngan JOEKK..sebab tinggal dier sensorang kat meja..sebab BARD dah blah...JOEKK tu kang kalau bising...terkenang-kenang plak aksi dier kat IQP few weeks ago...takottt...tidak mahu la uols...aku tunggu RON n geng...habis makan..dorunk gerak ker MT..baru la aku ikut...

Memula tuh..plan nak g MT..tapi aku rasa..malam tu jer..dah sepuluh kali kot..aku dgr org kutuk2 MT..i mean...the DJ la..dorunk kata...DJ..feeling2 flashback..asik2 lagu lama jer...sampai KAMALAKANGKANG yg kaki MT tu pun..tak pergi MT malam tuh..layan BLUBOY jer...macam tuh sekali!!...tapi sebab MAKSUTIMAH n family pun dah turun MT..aku bantai jer la..lagi pun kat BBOY takder kerajaan separuh langit mcm kat MT..*itupun sebelum aku tau...dorunk tinggikan speaker tuh..hanjs sgt2..saja jer tak kasi aku naik..Iiiiiiibab sgt2..

Sampai kat MT..aku tgk MT dah start nak penuh...tapi aku lepak tepi jer dulu...lagu sedap dah kuar..baru menggedik kat dancefloor...MAKSUTIMAH pun baru sampai masa aku lepak ngan MAMA tuh..dier ngan FIZZOW...n AMIRA EMELDA...aku suker tgk AMIRA malam tuh..dier pakai t-shirt hitam berkolar...suar corduroy coklat...*tul ker aku eja tuh..pastu kasut coklat...nampak muda dan ceria la...drpd sebelum ni aku tgk t-shirt ngan suar jeans..jer..pastu ngan gaya jalan dier yg mcm makcik2 nak pergi pasar tuh..10 kilometer tgk pun dah tau sapa *AMIRA ler..hiks...mlm tu dier nampak smart...oo yer...AKU TAK MARAH PUN KO KATA AKU MABUK NOK...sebab mmg aku feeling2 Shakira mabuk pun malam tuh..wakaka...Tapi kan uols...Keji nyer pun ader gak...banyak lagu2 yg BOB mainkan malam tuh..sumer lama2 punya laguh..AREZEO pun merungut pasal tuh...motip BOB??..dah lama tak dengar radio ker...aku bagi...6 OUT OF 10...walaupun aku mcm orng mabuk..*bak kata AMIRA kan...lagu2 yg ko main mlm tuh..banyak yg macam hanjs..taj heran la..banyak yg report kat aku lagu kat MT cam ibab...

MAKSUTIMAH balik awal malam tuh...aku temankan dier minum kat kedai mamak belakang tu jer...dier ajak balik skals..tapi aku nak balik umah jer la..sebab kalau g umah dier...mesti esoknyer aku tak g keje..sebab sakit2 satu badan...sebab tido atas totobed selapis jer...*matilahhh matilahh aku pas neh...lagipun..aku dah biasa..lepas club..aku mesti lepak MALIBU ngan kengkawan...

Aku lepak MALIBU ngan MAMA...sampai kul brapa ntah...kul.5 kot..pastu EFFIE MORFIE tolong hantar aku balik..*THANKS EFFIE...TETAPI!!...aku kene la join geng2 A.M.N...pergi buat..aktiviti...apa nama ntah...GHOSTBUSTER kot...bley..aku dah tau dah pasal hobi dendorunk neh..sounds like fun...macam tak caya jer..kali ni aku terlibat sama...cumer....aku risaukan MAMA jer..*MAKSUTIMAH pun tau pasal neh...tau sgt2 kan...MAMA neh...dah la lemah semangat..penakut lak tuh...tak kisah la kan...aku pun sama penakut gak..tapi..kan ker seronok punya aktiviti neh...cuma kene pandai2 bawak diri la...Aku tak pikir lain..cumer risaukan MAMA jer..sebab dier tuh...selalu tau...nampak bende yg bukan2...mcm MAHARANI kata..*MAHARANI tu bonda MAKSUTIMAH yer..dier kata..MAMA neh...hypersensitive...paham2 jer la kan..*matila sixth sense..."I SEE DEAD PEOPLE" katanya...which he did...yup...MAMA mmg nampak sesuatuh mlm tuh...tapi thank god bukan dier sorunk..yg lain pun cam nampak...tapi..kalau MAMA yg nampak aku mmg percaya sangat2...

Memula kitorunk pergi......Rumah St.Francis..kalau tak silap nama la..tapi tak tau la umah ni kat mana...masa memula sampai tuh..aku asik la tanya MAMA.."Ma..r u ok??"...memula dier ok..tapi biler dah kuar kreta...aku pegang tangan MAMA..dah sejuk semacam...terus dier kata tak jadi nak ikut...nak duk dlm kreta jer...Gilerrr apa...takkan nak duk dlm keta tuh 2 org jer...aku pun takut...drpd aku ngan MAMA dlm kereta 2 org jer..baik ikut dorunk yg ramai dalam 10 ker 11 orang gitu...

Sebelum masuk umah tuh..dorunk suh pegang tangan each other...jangan lepas no matter what happen...pastu dorunk kata jangan sebut nama...jangan buat bising..pastu jaga mulut...tak kisah la nampak apa pun..cuma kalau tak tahan ker apa...sebut "weih" tak pun genggan tgn org sebelah kuat2..dlm takut2 tuh aku suker gak sebenarnya...yer la..giler pun ader..takut pun ader..hiks..adventure sgt2..TAPI!!! sentap tau..ntah napa...dlm keretapi pepondanz tu kan..aku yg paling belakangg KIMARKSSS sgt2 tau...mentang2 la badan aku besar cam wolverine..OPS..hiks..tak pasal2..diri blakang sekali..berpeluh aku sundelll...takotttttt!! Keluar jer dr rumah tuh...budak sebelah aku cerita...DIER NAMPAK 2 "ORANG" BELAKANG AKU...IKUT JER..SORANG TUH PEGANG PISAU...Aku mcm nak nangis dlm hati jer...kimark sgt2 tau...ker konspirasi nak nakutkan orang baru nehh...sial jer tau...pastu MAMA plak bukak mulut..ngan muka cam nak nangis dier..dier kata...sebelum nak masuk rumah tuh..dier kata..."DAH ADA ORANG TUNGGU KAT LUAR TUH" tu pasal dier tak nak ikut...pastu masa keluar rumah plak...dier kata..."ADA ORANG DUDUK KAT PINTU MASUK UMAH TUH" eeiiii tak suker tak suker...aku mmg pikir nak balik jer..tapi disebabkan..yg lain2 tuh sumer PONDAN..yg molot kalau tak azab pun klaka...hilang gak la takut aku tuh skit2 kan..

Pastu kitorunk pun blah...aku ingat sampai situ sajalah akitivi dorunk tuh..*lega...tiba2 AREZEO kata..dorunk nak pergi lagi satu tempat...HOSPITAL LAMA...katanya...tak tau la apa nama hospital tuh...tapi dengar2...tempat tuh la yg paling keras dorunk pernah pergi...HAIYOO berpeluh lagik aku...sampai jer kat situ...THANK GOD..dorunk tak masuk..perhati dr luar jer...ITUPUN..MAMA WAT HAL LAGIK..KALI NIH DIER NANGIS...DIER KATA...DIER NAMPAK "ORANG" KAT TINGKAT TIGA..PAKAI BAJU PESAKIT KALER BIRU...*MATILAHHHH SPESIFIK PULAK KANN...naik lagi bulu tengkuk aku....aiyoo next time aku mmg tak galakkan MAMA ikut...mmg tak galakkan...kitorunk lepak2 kat situ sampai la masuk subuh...dengar jer azan subuh..MAMA terus relax..aku leh nampak dier punya takut tuh hilang..terus tak nak peluk aku...kekwattttttttttt...hiks..anyway..takut2 pun..giler2 KAK JOLIE aka BOY RENOMA ngan SHAH APE..tak hilang...melawak jer manjang...which is good...hilang la skek rasa takut tuh...

Pastu aku ngan MAMA ikut EIFELMORFIE...dier tolong hantar balik...

2 comments:

*bimbo* said...

oit sundel..
yg ko nampak anak ikan guymmgpower tu man jepun la..
bukan hanakikan kaedahnye..
ex lover katenyer!!
sah2 aku jumpe..tego sgala..
opsss...
lupe aku g kak ara dinch gtau ko!! uhuhuhuhu :P

ArcHmaL HatiEmieY said...

hanjeng lahanat puaka kimeks... motif mak pondan puchong!!! mak pengkid occay.... balut nangka bergerak laa...(apsal aku tak prasan ko ckp mlm tu) koo ado??huahauahauahauahauaa perlu laa taste kat man jepun....